Herman Philipse, Ayaan Hirsi Ali (Voorwoord) - Atheistisch Mani

Schrijver:
Titel: Atheistisch Manifest & De Onredelijkheid Van Religie
ISBN: 9789035126541
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 10,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Van oudsher hebben filosofen kritische vragen gesteld over godsdienst en ethiek. Is er in redelijkheid iets te zeggen over het bestaan van een god of behoort godsdienst eerder tot het domein van het irrationele? Kunnen morele normen gerechtvaardigd worden door een beroep op Gods wil? Wat is de bewijskracht van wonderen of van een open­baring? Is een religieuze overtuiging te verenigen met elementair intellectueel fatsoen? Op deze en dergelijke vragen geeft dit boek een beargumenteerd antwoord.
Bij het verschijnen in 1995 heeft het Atheïstisch manifest commotie ver­oorzaakt door de uitdagende standpunten die erin verdedigd worden. Na ii september 2001 heeft het thema van godsdienst en moraal een grote urgentie gekregen.
Deze uitgave bevat naast het Atheïstisch manifest een nieuwe bundel van vier essays onder de titel De onredelijkheid van religie, waarin de verhouding van godsdienst en wetenschap het centrale thema is. De onverenigbaarheid van beide wordt beargumenteerd en verschil­lende wetenschappelijke verklaringen van het verschijnsel godsdienst passeren de revue. Als godsdienstige overtuigingen illusies zijn, hoe moeten we dan verklaren dat vrijwel alle volkeren er godsdiensten op na houden?
Herman Philipse is universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht en heeft vele publicaties over moderne wijsbegeerte op zijn naam staan.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Herman Philipse, Ayaan Hirsi Ali (Voorwoord) - Atheistisch Manifest & De Onredelijkheid Van Religie