Knef, Hildegard; ned bew. Wielek-Berg, W. - Het Vonnis

Schrijver:
Titel: Het Vonnis
ISBN: 9789025702816
Taal: Nederlands
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Bijzonderheden: hc. met so, 302 pag., 1975, Het Vonnis is de autobiografie van Hildegard Knef
Prijs: € 1,85 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Hildegard Knef (Ulm, 28 december 1925 - Berlijn, 1 februari 2002) was een Duits actrice, schrijfster en zangeres. Ze wordt weleens vergeleken met die andere Duitse diva, Marlene Dietrich, die in Amerika veel beter uit de verf kwam dan Knef. De vergelijking betreft vooral het type vrijgevochten, zelfbewuste vrouw. Zonder meer geldt Knef als een van de belangrijkste actrices van het naoorlogse Duitsland. Ze volgde tijdens de oorlogsjaren een opleiding aan de filmschool in Babelsberg bij Berlijn. Daar deed ze haar eerste vriend op, een chef bij het filmbedrijf, met wie ze voor de Russen uit moest vluchten. Na toch te zijn opgepakt bleek de vriend tot haar grote schrik een beschermeling van Joseph Goebbels te zijn, een nazi uit de hogere kringen derhalve. Deze ongewilde nazi-connectie heeft een glanzende carriëre van Knef in de Verenigde Staten verhinderd, hoewel ze er met haar rol in de Broadwaymusical Silk Stockings van Cole Porter wel succes had. Knefs carriëre begon in 1946 met Die Mérder sind unter uns, de eerste naoorlogse Duitse film. Zij speelde daarin de rol van Suzanna Wallner, die als overlevende uit een concentratiekamp geconfronteerd wordt met het door bombardementen en gevechten verwoeste Berlijn. In 1951 veroorzaakte de voorstelling van zelfmoord en euthanasie in de film Die Sénderin een schandaal. Een grote internationale filmcarriëre was voor Hildegard Knef, of 'Neff', zoals ze zich in de Verenigde Staten liet noemen, niet weggelegd, hoewel ze er wel veel moeite voor heeft gedaan. Ze ontpopte zich in de jaren 60 met haar zwaar doorrookte stem vooral als chanteuse; veel van haar liedteksten schreef ze zelf. Ze was te horen op de gelegenheidssingle Auntie. Later gebruikte ze haar schrijftalent voor een tweetal boeken: het autobiografische Der geschenkte Gaul (1970), dat een veelgeprezen bestseller werd, en Das Urteil (1975). In dat laatste boek schrijft ze over kanker. Knef zelf, die in interviews vrijmoedig over persoonlijke zaken sprak, heeft meer dan 20 jaar de kanker in haar eigen lichaam bestreden, werd 50 keer geopereerd, raakte verslaafd aan pijnstillende drugs en medicijnen, lag in 2001 drie weken in coma, raakte door alle behandelingen steeds vatbaarder en overleed uiteindelijk aan een longontsteking. Volgens eigen zeggen liet ze bij al haar ziek-zijn geen zelfmedelijden toe, en ging ervan uit dat ze pas dood zou gaan als het haar tijd was. Zij noemde dat 'het noodlot'. Tussen alle behandelingen door probeerde ze haar werk voort te zetten. In 1998 nog nam ze een CD op met jazz- en rocknummers en in 1999 verscheen een CD met de titel 17 Millimeter. Hildegard Knef, met een bewogen leven en drie huwelijken achter de rug, o.a. van 1962-1976 met de acteur David Cameron (1933-2012), met wie ze één dochter kreeg, Christina Antonia (Tinta), geboren in 1968, en van 1977 tot haar dood met de Hongaarse edelman Paul von Schell. Ze overleed op vrijdag 1 februari 2002 op de leeftijd van 76 jaar.
Verder lezen

De Tresoor uit Lage Zwaluwe

particulier

Logo De Tresoor

Alle prijzen zijn excl. verzendkosten. Afhalen kan in Lage Zwaluwe of in Dordrecht. Opruiming van mijn boekenverzameling, het loopt anders uit de hand! Kijk ook eens naar de mogelijkheid van meerdere boeken om de verzendkosten te drukken

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Knef, Hildegard; ned bew. Wielek-Berg, W. - Het Vonnis

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Tresoor

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Tresoor
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Tresoor een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Tresoor vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Tresoor kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.