J.J.G. Beelaerts van Blokland - Maurits, prins van Oranje, 1567

Schrijver:
Titel: Maurits, prins van Oranje, 1567-1625
ISBN: 9789090125572
Uitgever: J.J.G. Beelaerts van Blokland
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 34,65
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit unieke boek geeft de beschrijving hoe Prins Maurits ons land redde uit een hachelijk geworden militaire toestand, waarbij wij met de ondergang werden bedreigd en onze zelfstandigheid zouden hebben verloren.
Wij versloegen, door het beleid van Maurits, de grootmacht Spanje en werden daarbij zelf een grootmacht. Hij had het geluk dat de buitenlandse mogendheden hem alle hulp gaven. Daarbij kregen wij een toevloed van goed te gebruiken vakmensen uit de Zuidelijke Nederlanden, nu België . . .
Aan de buitenlandse omstandigheden, onze eigen interne toestand en economie wordt in dit boek veel aandacht besteed. Een oorlog moet betaald worden.
Er moest rekening gehouden worden met de weersomstandigheden en verplaatsbaarheid. Vervoermiddelen speelden daarbij uiteraard een grote rol. De afstanden binnen ons land leken in die tijd veel groter dan nu, daardoor was voor Prins Maurits ons land veel groter dan nu voor Koningin Beatrix.
Door zijn militaire successen gingen wij onze Gouden Eeuw in. Met deze basis, door Maurits gelegd, kon zijn stiefbroer Frederik Hendrik na Maurits’ dood de strijd met geluk verder voortzetten en ons territoir afronden. Dit eindigde met de Vrede van Munster in 1648.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J.J.G. Beelaerts van Blokland - Maurits, prins van Oranje, 1567-1625