E.H.P. Cordfunke - Willem II graaf van Holland en Roomskoning

Schrijver:
Titel: Willem II graaf van Holland en Roomskoning
ISBN: 9789057309229
Uitgever: Walburg Pers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 24,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Willem II, graaf van Holland (1227-1256) was in zijn tijd een vorst van internationale betekenis. Door de Duitse vorsten in 1247 tot Roomskoning gekozen, wist hij er in betrekkelijk korte tijd zijn gezag te vestigen. Hoogtepunt zou zijn kroning tot keizer in Rome door de paus zijn. Het is er niet van gekomen. Tijdens een expeditie tegen opstandige West-Friezen werd hij in 1256 gedood. Zijn lichaam werd op een geheime plaats in West-Friesland begraven. Zijn zoon, graaf Floris V, slaagde er in 1282 in de West-Friezen te onderwerpen en het lichaam van zijn vader in de abdij van Middelburg een eervolle begrafenis te geven.

Tijdens de Reformatie raakte de plaats waar Willem II begraven was in de vergetelheid. In 1817 werd echter in een nis van de Koorkerk, de voormalige abdijkerk, een skelet gevonden waarvan toen aangenomen werd dat het van Willem II was. Maar sindsdien is er een discussie ontstaan over de identiteit van het teruggevonden stoffelijk overschot. De voorgenomen restauratie van de tombe maakte het mogelijk het gebeente met moderne natuurwetenschappelijke methoden te onderzoeken. In dit boek wordt de strijd om West-Friesland, de zoektocht naar het gebeente en de resultaten van het natuurwetenschappelijk onderzoek beschreven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

E.H.P. Cordfunke - Willem II graaf van Holland en Roomskoning