Alessandro Baricco - Zijde

Schrijver:
Titel: Zijde
ISBN: 9789044512717
Uitgever: Geus, Uitgeverij De
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk, specifieke informatie: streep op boekblok / klein boekje
Prijs: € 5,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Zijde is een roman geschreven door de Italiaanse auteur Alessandro Baricco. Het boek vertelt het verhaal van Hervé Joncour, een zijdehandelaar uit het negentiende-eeuwse Frankrijk.

Het verhaal begint wanneer Joncour wordt ingehuurd om zijderupsen te kopen in Japan. Door een mysterieuze ziekte zijn de zijderupsen in Europa uitgestorven en Joncour wordt naar het verre Oosten gestuurd om nieuwe eieren te vinden. Tijdens zijn reis naar Japan wordt Joncour verliefd op een Japanse vrouw genaamd Hélène. Hoewel ze elkaar niet kunnen verstaan vanwege de taalbarrière, ontstaat er een intense emotionele connectie tussen hen.

Terug in Frankrijk begint Joncour met het kweken van zijderupsen, maar hij kan zijn gedachten niet van Hélène afhouden. Hij besluit opnieuw naar Japan te reizen om haar te zien. Dit keer ontdekt hij dat Hélène is getrouwd en zwanger is. Joncour realiseert zich dat hij haar nooit kan hebben en keert teleurgesteld terug naar Frankrijk.

Het verhaal gaat verder met de jaren en Joncour blijft zijde importeren uit Japan. Hij wordt steeds succesvoller in zijn handel, maar zijn hart blijft verlangen naar Hélène. Uiteindelijk komt er een einde aan de zijdehandel wanneer de Japanners hun zijderupsen niet langer willen verkopen. Joncour is gedwongen om zijn leven een andere wending te geven.

Zijde is een kort maar krachtig boek dat de lezer meeneemt op een emotionele reis. Baricco's schrijfstijl is poëtisch en beeldend, waardoor de lezer zich gemakkelijk kan verliezen in de sfeer van het verhaal. Het boek behandelt thema's als verlangen, liefde en de zoektocht naar vervulling.

Een van de opvallende aspecten van Zijde is het gebruik van stilte en het onuitgesprokene. De personages communiceren vaak zonder woorden, wat de emotionele intensiteit van hun relaties versterkt. Baricco weet met weinig woorden veel te zeggen en creëert daarmee een sfeer van mysterie en verlangen.

Zijde is een boek dat de lezer raakt en aan het denken zet. Het verkent de complexiteit van menselijke relaties en de onvervulde verlangens die daarbij kunnen komen kijken. Het is een verhaal dat je niet snel loslaat en dat je nog lang na het lezen bijblijft.

Kortom, Zijde is een prachtige roman die de lezer meeneemt op een emotionele reis vol verlangen en mysterie. Baricco's meesterlijke schrijfstijl en de diepgang van het verhaal maken dit boek een absolute aanrader voor liefhebbers van literatuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alessandro Baricco - Zijde