J. Snel - Alcohol, Nuchter Bekeken

Schrijver:
Titel: Alcohol, Nuchter Bekeken
ISBN: 9789023238331
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Gorcum
Bijzonderheden: 2dehands - Als Nieuw / Paperback / 1ste druk / 2002 / 197 pagina's / Nederlands / 9789023238331
Prijs: € 24,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Hoewel het gebruik van alcohol van alle tijden en (bijna) alle culturen is, is het ook altijd omstreden geweest. Experts schrijven de effecten van alcoholgebruik uitsluitend toe aan de werking van de stof alcohol en andere stoffen die in alcoholische dranken voorkomen. Meningen van experts hebben echter een betrekkelijke waarde, ze zijn afhankelijk van cultuur, beleid en gezondheidsopvattingen en veranderlijk in de tijd.

Alcohol, nuchter bekeken plaatst het gebruik van alcohol in een historisch perspectief en gaat vervolgens uitgebreid in op de relatie tussen alcoholgebruik en de effecten daarvan op de fysieke en psychische gesteldheid van de gebruiker. Terwijl de gunstige effecten veelal worden toegeschreven aan de alcohol, is de stellingname van de auteur dat het plezier dat bij matig alcoholgebruik hoort een belangrijkere rol speelt dan de stof zelf. Het is namelijk plezier, het belangrijkste element van een positieve gedragsstijl dat zorgt voor de gunstige gezondheidseffecten.

Er is binnen het Nederlandse taalgebied in de loop der jaren (heel) veel gepubliceerd over alcoholmisbruik en -verslaving, maar nog niet eerder werden systematisch en op wetenschappelijk verantwoorde wijze de positieve effecten van alcohol beschreven.

Jan Snel is als universitair hoofddocent verbonden aan de Afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam. Als psychofysioloog geeft hij college aan eerste- en ouderejaars psychologiestudenten op het gebied van de biologische psychologie en neurowetenschappen, en begeleidt hij onderzoek naar de effecten van genotmiddelen op gezondheid en functioneren.
De auteur is lid van EPOS (Experimentele Psychologie Onderzoeks School) en bestuurslid van ARISE (Associates for Research into the Science of Enjoyment)."
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

J. Snel - Alcohol, Nuchter Bekeken