John Williams - Butcher's Crossing

Schrijver:
Titel: Butcher's Crossing
ISBN: 9789048826063
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 23,85
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Butcher's Crossing is een roman geschreven door John Williams. Het boek speelt zich af in het midden van de 19e eeuw en volgt het verhaal van Will Andrews, een jonge student uit Harvard die besluit zijn studie te onderbreken en naar het westen te trekken om een avontuurlijk leven te leiden.

Will reist naar het stadje Butcher's Crossing in Kansas, waar hij een ontmoeting heeft met een man genaamd Miller. Miller is een ervaren jager en vertelt Will over een afgelegen vallei in de Rocky Mountains waar duizenden bizons leven. Hij overtuigt Will ervan dat er veel geld te verdienen valt door de huiden van deze bizons te verkopen. Geïntrigeerd door het idee van avontuur en rijkdom, besluit Will om met Miller mee te gaan op een jachtexpeditie naar de vallei.

Samen met Miller en twee andere mannen begint Will aan een gevaarlijke en uitdagende reis door de ruige wildernis van het westen. Ze moeten extreme weersomstandigheden, wilde dieren en fysieke uitputting trotseren terwijl ze op zoek zijn naar de kudde bizons. Na een lange en zware tocht bereiken ze eindelijk de vallei en beginnen ze met de jacht.

Terwijl Will en zijn metgezellen steeds meer bizons doden en de huiden verzamelen, begint Will te beseffen dat deze jacht niet alleen een avontuur is, maar ook een confrontatie met de wreedheid van de menselijke natuur. Hij wordt geconfronteerd met de harde realiteit van het doden van dieren voor winst en de vernietiging van de natuurlijke wereld. Dit brengt hem in conflict met zijn eigen idealen en waarden.

Naarmate de jacht vordert, worden de mannen geconfronteerd met steeds grotere uitdagingen en gevaren. Ze worden geconfronteerd met een verschrikkelijke sneeuwstorm die hen dwingt om te schuilen in een grot en hun overlevingsvaardigheden tot het uiterste te testen. Uiteindelijk, wanneer ze genoeg huiden hebben verzameld, keren ze terug naar Butcher's Crossing, maar hun thuiskomst is niet wat ze hadden verwacht.

Butcher's Crossing is een meeslepende roman die de lezer meeneemt op een avontuurlijke reis door het Amerikaanse westen. Het boek onderzoekt thema's als de relatie tussen mens en natuur, de gevolgen van hebzucht en de zoektocht naar betekenis in een harde en meedogenloze wereld. Met zijn levendige beschrijvingen van het landschap en de personages, weet John Williams de lezer te betrekken bij het verhaal en de morele dilemma's waarmee de hoofdpersoon wordt geconfronteerd.

Butcher's Crossing is een meesterwerk van de Amerikaanse literatuur dat zowel spannend als diepgaand is. Het is een boek dat de lezer aan het denken zet en lang nadat het is gelezen, blijft resoneren.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

John Williams - Butcher's Crossing