Steiner, Rudolf (dr.). (Hemleben, Johannes) - RUDOLF STEINER. A

Schrijver:
Titel: RUDOLF STEINER. Antwoord op de toekomst. Een biografie
ISBN: 9789060692646
Taal: Nederlands
Uitgever: Lemniscaat Rotterdam z.j. (= 1975), tweede bijgewerkte druk
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Garenloos/ gelijmd. Pg's. 154. Conditie: goed, best
Prijs: € 8,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iets uit de inhoud van deze biografie.
'Johannes Hemleben geeft in dit boek een beeld van de ontwikkeling van Steiners geestelijke inzichten en van hun toepassing in de praktijk van het dagelijks leven.
Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie, de veel-omstreden, de bijna systematisch verkeerd geïnter-preteerde, biedt zijn medemensen een denkwijze aan, een zicht op mens en kosmos, een mens- en wereld-
beeld, dat wel moest bevreemden in de tijd toen hij erover sprak en schreef, maar dat aan het einde van de twintigste eeuw merkwaardig bereikbaar en modern lijkt.
Steiners streven naar vermenselijking van de samenleving heeft gekleid tot belangrijke impulsen, juist op de gebieden die thans de ergste knelpunten dreigen te worden.
Nu de samenleving roept om sociale mensen i.p.v. super intellecten, stijgt de belangstelling voor de Vrije Scholen, die de ontwikkeling van het héle kind tot "mens" belangrijker vinden dan de koppie-koppie training alleen.
Nu de weerstand sterker wordt tegen het steeds groter gebruik van chemicaliën in de geneeskunde, richt de aandacht zich op de natuurlijke wegen tot genezing die door Steuiner zowel in de medicijnen als in de euritmie zijn gewezen en op zijn behandeling van gehandicapte kinderen.
Nu het afgrijzen stijgt voor de systematische vergiftiging van ons voedsel, het water en ede lucht, krijgt het zuivere voedsel dat met biologisch-dynamische landbouwmethoden gekweekt wordt, verdiende belangstelling.
Steiners streven, het sociale element te integreren in het economisch/technische leven en ruimte te scheppen voor geestelijke en politieke ontwikkeling, is nu binnen onze horizon gekomen - destijds leek het een wereld-
vreemd droombeeld (...).
Tenslotte vestigt het toenemende zelfdenken van de mens de aandacht op de door Steiner bevorderde kerk die vrijlaat, de Christengemeenschap, die noch dogma's noch een gegeven belijdenis kent'.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Steiner, Rudolf (dr.). (Hemleben, Johannes) - RUDOLF STEINER. Antwoord op de toekomst. Een biografie Steiner, Rudolf (dr.). (Hemleben, Johannes) - RUDOLF STEINER. Antwoord op de toekomst. Een biografie Steiner, Rudolf (dr.). (Hemleben, Johannes) - RUDOLF STEINER. Antwoord op de toekomst. Een biografie Steiner, Rudolf (dr.). (Hemleben, Johannes) - RUDOLF STEINER. Antwoord op de toekomst. Een biografie Steiner, Rudolf (dr.). (Hemleben, Johannes) - RUDOLF STEINER. Antwoord op de toekomst. Een biografie Steiner, Rudolf (dr.). (Hemleben, Johannes) - RUDOLF STEINER. Antwoord op de toekomst. Een biografie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.