Julian Barnes, Else Hoog - Flauberts papegaai

Schrijver:
Titel: Flauberts papegaai
ISBN: 9789029501354
Uitgever: Singel Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 6,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Flauberts papegaai' is geschreven door Julian Barnes en vertaald naar het Nederlands door Else Hoog. Het is een roman die de levens van twee personages met elkaar verweeft: Geoffrey Braithwaite, een gepensioneerde arts, en Gustave Flaubert, de beroemde Franse schrijver uit de 19e eeuw.

Het verhaal begint met Geoffrey Braithwaite, die na zijn pensionering een obsessie ontwikkelt voor Gustave Flaubert. Hij is gefascineerd door de schrijver en zijn werk, vooral door Flauberts meesterwerk 'Madame Bovary'. Braithwaite besluit een reis te maken naar Frankrijk om meer te weten te komen over Flaubert en zijn leven.

Tijdens zijn reis ontdekt Braithwaite dat Flaubert een papegaai had, genaamd Loulou. Deze papegaai speelde een belangrijke rol in Flauberts leven en diende als inspiratie voor zijn schrijven. Braithwaite wordt geobsedeerd door het idee om de papegaai te vinden en te achterhalen wat hij heeft meegemaakt.

Terwijl Braithwaite op zoek is naar de papegaai, leert de lezer ook meer over Flauberts leven. Barnes neemt de lezer mee terug in de tijd en beschrijft Flauberts jeugd, zijn liefdesleven en zijn worstelingen als schrijver. Door deze flashbacks krijgt de lezer een dieper inzicht in de persoonlijkheid van Flaubert en de invloed die zijn werk heeft gehad op de literatuurgeschiedenis.

Naarmate het verhaal vordert, begint Braithwaite steeds meer te identificeren met Flaubert. Hij realiseert zich dat hij, net als de schrijver, geobsedeerd is door details en perfectionisme. Braithwaite begint te begrijpen waarom Flaubert zo'n invloedrijk schrijver was en waarom zijn werk nog steeds wordt gewaardeerd.

'Flauberts papegaai' is niet alleen een roman over de zoektocht naar een papegaai, maar ook een diepgaande verkenning van de menselijke obsessie, de aard van kunst en de complexiteit van het schrijverschap. Barnes weeft op meesterlijke wijze de verhalen van Braithwaite en Flaubert samen, waardoor de lezer wordt meegenomen op een boeiende reis door de literatuurgeschiedenis.

Het boek is geschreven in een elegante en meeslepende stijl, met prachtige beschrijvingen en levendige personages. Barnes weet de sfeer van zowel het heden als het verleden tot leven te brengen, waardoor de lezer zich volledig kan onderdompelen in het verhaal.

'Flauberts papegaai' is een boek dat zowel literatuurliefhebbers als algemene lezers zal aanspreken. Het biedt een fascinerende kijk op het leven van een van de grootste schrijvers uit de geschiedenis en onderzoekt tegelijkertijd universele thema's zoals obsessie, kunst en identiteit. Het is een meeslepende en intellectueel uitdagende roman die de lezer nog lang zal bijblijven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Julian Barnes, Else Hoog - Flauberts papegaai