W. Hazeu - Vestdijk Biografie

Schrijver:
Titel: Vestdijk Biografie
ISBN: 9789023417668
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 19,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
S. Vestdijk wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste auteurs uit het Nederlandse taalgebied en was kandidaat voor de Nobelprijs voor literatuur. Hazen laat deze 'duivelskunstenaar'niet alleen in zijn werkkamer zien, maar toont ook kanten van Vestdijk die tot nu toe niet aan het daglicht kwamen. Voor het eerst heeft Vestdijk de biograaf getroffen die hij verdient.
S. Vestdijk, die sneller kon schrijven dan God kon lezen, heeft niet alleen een indrukwekkend oeuvre van romans, verhalen, gedichten en studies op zijn naam staan, maar leidde eveneens een gepassioneerd bestaan. In Vestdijk, een biografie is Vestdijks liefde voor de schrijfster Henriëtte van Eyck een belangrijke leidraad. Hun intense liefdesrelatie, die nog nooit eerder is beschreven, is vastgelegd in honderden brieven waaruit biograaf Wim Hazen rijkelijk citeert: 'Ik heb nu, bijna aan den lijve ervaren wat het zou zijn wanneer ik je moest missen, zelfs maar voor een poos. je bent de enige vrouw van wie ik ooit op deze volledige manier gehouden heb.'
Hazen laat zien hoezeer leven en werk samenhangen en levert tal van nieuwe opzienbarende feiten over de auteur, zoals Vestdijks bezoek aan een rusthuis en de elektroshocks die hij daar kreeg toegediend. Een aspect van Vestdijks oeuvre dat in het bijzonder wordt belicht is de muziek. Deze passie heeft Hazeu meesterlijk door het liefdesverhaal heen gevlochten. Vestelijk, een biojrafie is Hazeu's meesterstuk: behalve een diepzinnig portret van een van onze belangrijkste auteurs biedt het een halve eeuw Nederlandse literatuurgeschiedenis.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

W. Hazeu - Vestdijk Biografie