Hubert Smeets - Een wonderbaarlijk politicus

Schrijver:
Titel: Een wonderbaarlijk politicus
ISBN: 9789403114217
Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Bijzonderheden: Goed - beschadiging stofkaft
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Hans van Mierlo – de onzekere jongen uit een Brabantse patriciërsfamilie– kwam laat tot bloei. Pas toen hij na een moeizamerechtenstudie in het katholieke Nijmegen op 29-jarige leeftijdin Amsterdam ging wonen, vond hij, meevarend op de golf vanveranderingen in de jaren zestig, zijn plek: eerst als journalisten vanaf 1966 als partijleider van D66.Van Mierlo stond aan de wieg van twee van de bijzonderste regeringenvan de twintigste eeuw: het progressieve kabinet-DenUyl (1973-1977) en de paarse kabinetten-Kok (1994-2002). Debelofte van een nieuw bestel wist hij nooit in te lossen. Staatkundigehervormingen kwamen niet van de grond. Het ideaalvan één progressieve volkspartij werd een desillusie. Maar al diejaren bleef de ongedisciplineerde libertijn met zijn intellectueleuitstraling de politieke tolk van Nederlanders die streefden naarindividuele vrijheid in een sociale rechtsstaat.Journalist en historicus Hubert Smeets, die als eerste Van Mierlo’sprivéarchieven mocht inzien, laat zien hoe politiek voor detwijfelaar Van Mierlo een intellectuele levenshouding was, geenkille machtsstrijd – al was hij niet vies van de macht. Een wonderbaarlijkpoliticus is het portret van een zoeker en een tobber,van een politicus die geen politicus was, maar Nederland welvormgaf.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hubert Smeets - Een wonderbaarlijk politicus