Millet, Catherine e.a. - DOUBLE SEXUS, Hans Bellmer /-Louise B

Schrijver:
Titel: DOUBLE SEXUS, Hans Bellmer /-Louise Bourgois
ISBN: 9789055449873
Taal: Meertalig
Uitgever: Staatliche Museen Berlin / Gemeentemuseum Den Haag
Bijzonderheden: 2010, hardcover gebonden, linnen kaft, PERFECTE STAAT. taal NL/E,
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Uitverkoopprijs
Samenvatting
De seksueel beladen werken van Hans Bellmer (1902-1975) en Louise Bourgeois (geboren in 1911) vertonen opmerkelijke parallellen. Hoewel hun levenslopen zich in het Parijse surrealisme kruisten, hebben Hans Bellmer, die in 1938 uit het nationaalsocialistische Berlijn naar Parijs vluchtte, en Louise Bourgeois, die in datzelfde jaar van Parijs naar New York trok, elkaar nooit persoonlijk ontmoet. Beide brachten hun oeuvre in grote teruggetrokkenheid tot stand, voor ze op latere leeftijd bij een breder publiek bekend werden. Na eerder al te gast te zijn geweest bij de Collectie Scharf-Gerstenberg, onderdeel van de Staatliche Museen te Berlijn (24 februari tot 15 augustus 2010), zal het Gemeentemuseum Den Haag nu eveneens meer dan 70 sculpturen, tekeningen en foto's van beide kunstenaars samenbrengen in een tentoonstelling, en ze met elkaar in dialoog laten treden. Onder de titel Double Sexus staan poppen en prothesen tegenover elkaar, antwoorden verleidende blikken op uitdijende vormen. Vrouwelijke fantasieën en mannelijke angsten, de dubbelzinnigheid van al wat geslachtelijk is en de samenhang van erotiek en schepping behoren tot de centrale thema's van de tentoonstelling. Een apart zaaltje is gewijd aan Hans Bellmers illustraties bij George Batailles Histoire de l'oeil, begeleid door actuele werken van Louise Bourgeois uit het jaar 2009.
Ludion verzorgt de catalogus, waarin de werken van Bellmer en Bourgeois optimaal tot hun recht zullen komen. Met tekstbijdragen van Catherine Millet en Henry Miller, volledig in de lijn van het thema en de sfeer van de kunstwerken, en in hun onvolprezen stijl.
Verder lezen

Huis van de Letteren

zakelijk

Huis van de Letteren uit Rotterdam

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Millet, Catherine e.a. - DOUBLE SEXUS,  Hans Bellmer /-Louise Bourgois

Vanwege structureel onderhoud kunt u geen bestellingen plaatsen tussen 3:01 en 3:08 (GMT +1).
Onze excuses voor het ongemak.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Huis van de Letteren
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Huis van de Letteren
    Kamer van Koophandel nummer: 84626690

  • Na uw bestelling ontvangen u en Huis van de Letteren een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Huis van de Letteren vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Huis van de Letteren kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.