Barbara A. Kerr, S.J. Cohn - Slimme jongens

Schrijver:
Titel: Slimme jongens
ISBN: 9789023244943
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 26,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Eén van de grootste tragedies van onze tijd is dat veel intellectueel begaafde jongens zich buitengesloten voelen en mede daardoor niet de bijdrage aan de maatschappij leveren die zij zouden kunnen en willen leveren als de situatie gunstiger voor hen was.

Maar al te vaak worden de slimste, meeste getalenteerde jongens door ‘normaal’ begaafde leeftijdgenoten uitgemaakt voor nerd, mietje of nog erger. De nog altijd gangbare gedachte dat hoogbegaafde jongens alles mee hebben, wordt keer op keer gelogenstraft. Velen van hen redden het niet op school, kruipen teleurgesteld in hun schulp en raken in een isolement. Een klein deel ‘pikt het niet’ en zet de jarenlang opgebouwde frustraties om in opstandig en sociaal ongewenst gedrag.

Hoe kan dit gebeuren? Waarom haken begaafde jongens af? 'Slimme jongens' laat zien hoe het leven van hoogbegaafde jongens eruit ziet, met alle mooie en minder mooie kanten. Het geeft ouders en opvoeders, leerkrachten en andere betrokkenen waardevolle inzichten die hen kunnen helpen deze jongens te begeleiden naar een gelukkiger en productiever leven.

De auteurs
De auteurs, Barbara Kerr en Sandford Cohn, zijn gerenommeerde psychologen die in de Verenigde Staten veel onderzoek hebben gedaan onder begaafde mannen en vrouwen. In hun gespecialiseerde therapiepraktijk in Arizona tekenden ze de levensverhalen van vele begaafde mannen op. De neerslag van die verhalen verbindt de wetenschappelijke inzichten in dit boek op indringende wijze met de alledaagse werkelijkheid.

De vertalers
De vertalers, Karel Jurgens en Carolien Geurtsen, kozen ervoor de Amerikaanse voorbeelden in dit boek niet te ‘vernederlandsen’. Er is echter niet veel fantasie nodig om de beschreven problemen te herkennen in onze eigen samenleving. De voorgestelde benaderingen en oplossingen zijn steeds gebaseerd op universele psychologische en opvoedkundige inzichten, die ook hier breed worden gedragen.''
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Barbara A. Kerr, S.J. Cohn - Slimme jongens