Nationaal Militair Museum - Arma

Schrijver:
Titel: Arma
ISBN: 9789462498044
Taal: Nederlands
Uitgever: Walburg Pers B.V., Uitgeverij
Bijzonderheden: Als nieuw. Paperback
Prijs: € 12,70
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:

Musea hebben veel meer in huis dan zij kunnen tonen aan het publiek. Meestal liggen er omvangrijke collecties in de depots. Door tentoonstellingen, onderzoek en verwervingen wordt continu nieuwe kennis en informatie gegenereerd. Veel meer dan doorgaans getoond kan worden.


Uit 'Arma', het Jaarboek van het Nationaal Militair Museum, in samenwerking met het Marinemuseum, het Marechausseemuseum en het Mariniersmuseum, blijkt hoe divers en interessant de collecties zijn. Conservatoren en verschillende specialisten presenteren 'vondsten' en belangrijke onderzoeksresultaten. Iedereen met interesse voor militaire geschiedenis en 'militaria', vaderlandse geschiedenis en kunst en cultuur, vindt in deze uitgave iets van zijn of haar gading.


In 'Arma' 51 komt achtereenvolgens aan bod: Snaphanen (vuursteengeweren) in het Nederlandse leger (1665-1750), inzet van mariniers in Rotterdam in de Meidagen van 1940, introductie van groene legeruniformen in het laatste kwart van de achttiende eeuw, teruggave van Nederlandse kanonnen 8 (cm) Staal door Duitsland, uniek laatmiddeleeuws geschut uit Culemborg, sierlijkere veldkleding voor het Indische leger (1885-1894), Amerikaanse F 10 Super Sabres in Nederland, de adellijke traditie om wapentuig bij het graf te hangen (1500-1795), de Maastrichtse wapenfabrikant Edouard de Beaumont, en de vliegboot Dornier Do 24K.


En er is aandacht voor bijzondere objecten die nieuw in de collectie zijn van de musea. Kortom, 'Arma' bevat veel munitie!

Verder lezen

Boekhandel Moos uit Weesp

zakelijk

Logo Boekhandel Moos

Verzendkosten:
Brievenbuspakje in Nederland:
€ 3,95 inclusief BTW.
Prijs pakket Postnl naar een huisadres (of als u wenst ophalen bij een PostNL,even aangevend dan) in Nederland:
€5,95 inclusief BTW.
Prijs pakket Postnl naar een huisadres in België : €8,95 inclusief BTW.
Prijs pakket Postnl Parcelshop naar een huisadres in Duitsland : €9,25 inclusief BTW.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Nationaal Militair Museum - Arma