Thomas Harris - SILENCE OF THE LAMBS(74930054X)

Schrijver:
Titel: SILENCE OF THE LAMBS(74930054X)
ISBN: 9780749309428
Uitgever: Arrow
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 11,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'The Silence of the Lambs' is een psychologische thriller geschreven door Thomas Harris. Het verhaal volgt de jonge FBI-agente Clarice Starling terwijl ze een seriemoordenaar genaamd Buffalo Bill probeert te vangen. Buffalo Bill ontvoert en vermoordt jonge vrouwen, en Clarice wordt ingeschakeld om hem te helpen opsporen.

Om meer inzicht te krijgen in de denkwijze van seriemoordenaars, besluit Clarice om hulp te zoeken bij de beruchte Dr. Hannibal Lecter, een briljante maar levensgevaarlijke psychopaat die vastzit in een zwaar beveiligde inrichting. Dr. Lecter staat bekend om zijn vermogen om in de geest van criminelen te kruipen en hen te manipuleren. Clarice hoopt dat hij haar kan helpen bij het profileren van Buffalo Bill en het vinden van aanwijzingen die kunnen leiden tot zijn arrestatie.

Terwijl Clarice met Dr. Lecter praat, ontvouwt zich een complex kat-en-muisspel tussen de twee. Dr. Lecter is geïntrigeerd door Clarice en begint haar te manipuleren door haar persoonlijke informatie te onthullen en haar te dwingen haar eigen angsten en trauma's onder ogen te zien. Ondertussen probeert Clarice informatie van Dr. Lecter te krijgen over Buffalo Bill, maar hij geeft alleen hints en aanwijzingen in ruil voor persoonlijke details over haar leven.

Terwijl Clarice worstelt met haar eigen demonen en de druk om Buffalo Bill te vinden, ontdekt ze langzaam maar zeker de gruwelijke waarheid achter de moorden. Ze komt erachter dat Buffalo Bill de huid van zijn slachtoffers afneemt en deze gebruikt om een vrouwelijke huid te creëren voor zichzelf. Met deze kennis en de aanwijzingen van Dr. Lecter begint Clarice een race tegen de klok om Buffalo Bill te vinden voordat hij zijn volgende slachtoffer maakt.

'The Silence of the Lambs' is een meeslepende en angstaanjagende thriller die de lezers op het puntje van hun stoel houdt. Het boek is bekend geworden door de briljante karakterisering van Dr. Hannibal Lecter, een personage dat later ook in andere boeken en films van Thomas Harris terugkeert. Het verhaal is gruwelijk en donker, maar Harris slaagt erin om de psychologie van de personages op een meesterlijke manier te verkennen.

Het boek is een bekroonde bestseller en werd in 1991 verfilmd, waarbij Anthony Hopkins de rol van Dr. Lecter vertolkte en Jodie Foster de rol van Clarice Starling. De film won vijf Academy Awards, waaronder die voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Acteur.

'The Silence of the Lambs' is een must-read voor liefhebbers van psychologische thrillers en biedt een unieke kijk op de geest van seriemoordenaars en de mensen die hen proberen te vangen. Het is een duister en meeslepend verhaal dat je tot de laatste pagina in zijn greep houdt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Thomas Harris - SILENCE OF THE LAMBS(74930054X)