Vorst , Roland van der . [ ISBN 9789046803349 ] 2024 - Nieuwsgi

Schrijver:
Titel: Nieuwsgierigheid . ( Hoe wij elke dag worden verleid . ) In 'Nieuwsgierigheid' buigt Roland van der Vorst zich over de vraag waarom in het ene geval onze nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en andere zaken ons Siberisch koud laten. -
ISBN: 9789046803349
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Bijzonderheden: paperback met flappen in als nieuwe staat - 2024 - 1e dr 2007 - 236 p. - 410 gr. - 15x21,6 cm
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Het is een interessante vraag, zeker als je zelf actief bent in de commercie zoals ik. Hoe kan ik de nieuwsgierigheid van mijn potentiële klanten prikkelen en vasthouden? Het boek geeft een gedegen antwoord op alle vragen over de kunst van het verleiden.

informatie op een gemakkelijk te verteren manier. Hij illustreert zijn verhaal aan de hand van afbeeldingen en beschrijvingen van verhalen en films. Daar zit ook mijn enige punt van kritiek. Het blijft over het algemeen bij deze beschrijvingen, terwijl het échte verhaal mij nog meer op het puntje van mijn stoel zou hebben gezet. Iemand nieuwsgierig maken, is slechts een eerste stap. Vervolgens laat de auteur zien hoe je de ander nieuwsgierig houdt. De spanning kan je bijvoorbeeld teveel worden, waardoor je afhaakt. Je moet de ander houvast bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een uitgestippeld pad of het bieden van een kompas. De auteur geeft nog talloze andere methoden. Een ander idee is voorkomen dat de spanningsboog te veel afneemt. Ook daar gaat de auteur uitgebreid op in. Bij het beoordelen van een boek lees ik meestal eerst de achterflaptekst. In deze korte teksten proberen uitgevers de nieuwsgierigheid van de lezer te prikkelen. Het is een waarheid als een koe; de meeste boeken worden op basis van hun omslag beoordeeld. De uitgever van 'Nieuwsgierigheid' confronteert de lezer meteen met enkele prangende vragen. Je wilt de antwoorden lezen. Achterflapteksten beloven soms veel meer dan in het boek wordt waargemaakt. In andere boeken begin je met lezen en loop je na enkele hoofdstukken vast. Bij dit boek hoeft u daarvoor geen moment te vrezen. De auteur maakt zijn belofte meer dan waar en ik heb het boek zonder haperen uitgelezen. Dit is nou typisch een voorbeeld van 'pratice what you preach'. Ik hou het boek onder handbereik, om mijzelf er telkens van te overtuigen dat ik op het juiste spoor zit.

Wat is nieuwsgierigheid? En hoe worden we nieuwsgierig gemaakt? Hoe komt het dat je de wereld vergeet in de bioscoop? Dat er reclames zijn die je blijven boeien en andere waarbij je meteen begint te zappen? Waarom je over sommige organisaties meer informatie wilt en waarom andere je onverschillig laten? In een wereld waarin we overstelpt worden door signalen negeren we de meeste. Maar soms springen er beelden uit waar je meer van wilt weten, beelden die de nieuwsgierigheid prikkelen. Zoals een foto in de krant van mensen die op handen en voeten lopen, of de sc nes uit moderne televisieseries als 24. Wat is het geheim van deze beelden? Hoe slagen de makers erin onze nieuwsgierigheid te prikkelen? Hoe doen schrijvers, reclamemakers, politici, beeldend kunstenaars, reclamemakers, gamebouwers, designers, filmmakers en fotografen dat? In dit rijk ge llustreerde boek onthult Roland van der Vorst de principes achter het opwekken van nieuwsgierigheid. Het laat op een toegankelijke manier zien hoe ons denken over nieuwsgierigheid in de loop der tijd is veranderd en neemt de lezer mee van Aristoteles tot de allernieuwste snufjes uit de virtuele wereld. Nieuwsgierigheid is een boek voor iedereen die wil weten hoe hij dagelijks nieuwsgierig wordt gemaakt en hoe hij anderen nieuwsgierig kan maken...
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vorst , Roland van der . [ ISBN 9789046803349 ] 2024 - Nieuwsgierigheid . ( Hoe wij elke dag worden verleid . ) In 'Nieuwsgierigheid' buigt Roland van der Vorst zich over de vraag waarom in het ene geval onze nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en andere zaken ons Siberisch koud laten. -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.