Umberto Eco - De naam van de Roos

Schrijver:
Titel: De naam van de Roos
ISBN: 9789044618044
Uitgever: Umberto Eco
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 6,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De naam van de Roos is een historische roman geschreven door de Italiaanse auteur Umberto Eco. Het boek speelt zich af in de veertiende eeuw en volgt de avonturen van de franciscaner monnik William van Baskerville.

William van Baskerville wordt samen met zijn jonge leerling Adson naar een afgelegen benedictijnenklooster in Noord-Italië gestuurd om een reeks mysterieuze sterfgevallen op te lossen. Het klooster wordt geteisterd door een reeks onverklaarbare gebeurtenissen, waaronder de dood van enkele monniken. William, die bekend staat om zijn scherpe intellect en deductieve redenering, wordt al snel geconfronteerd met een complexe puzzel die hij moet oplossen.

Terwijl William en Adson het klooster doorzoeken op zoek naar aanwijzingen, ontdekken ze dat er een geheimzinnige bibliotheek is waar alleen de abt toegang toe heeft. Deze bibliotheek bevat verboden boeken en kennis die de kerk als ketters beschouwt. Terwijl William probeert de waarheid te achterhalen, wordt hij geconfronteerd met tegenstand van de kerkelijke autoriteiten die willen voorkomen dat de waarheid aan het licht komt.

Het boek is niet alleen een spannende detective, maar ook een intellectuele en filosofische roman. Eco weeft verschillende thema's door het verhaal, waaronder religie, kennis, macht en de strijd tussen rede en geloof. Hij gebruikt de middeleeuwse setting om een levendige en gedetailleerde wereld te creëren, waarin de lezers worden ondergedompeld in de sfeer van het kloosterleven en de politieke intriges van die tijd.

De naam van de Roos is een meeslepende en uitdagende roman die de lezers uitdaagt om na te denken over complexe vraagstukken. Eco's schrijfstijl is rijk en gedetailleerd, met uitgebreide beschrijvingen van de omgeving en de personages. Hij combineert historische feiten met fictie en creëert zo een geloofwaardige en boeiende wereld.

Het boek is een internationale bestseller geworden en heeft lovende kritieken ontvangen van zowel lezers als critici. Het is een meesterwerk van historische fictie en een must-read voor liefhebbers van spannende en intellectuele romans.

Kortom, De naam van de Roos is een intrigerende historische roman die de lezers meeneemt op een spannend avontuur in een middeleeuws klooster. Met zijn complexe plot, boeiende personages en filosofische thema's is het een boek dat je niet snel zult vergeten.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Umberto Eco - De naam van de Roos