Piet Leupen - De Vergissing Van Jezus

Schrijver:
Titel: De Vergissing Van Jezus
ISBN: 9789035137448
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 23,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Jezus' stellige uitspraken in het Nieuwe Testament over het zeer spoedig doorbreken van het koninkrijk Gods en de komst van de mensenzoon worden al heel lang door de meerderheid van de christenen naar de marge van het geloof geschoven. In de kerkelijke leer is de toekomstverwachting in de loop van de tijd praktisch uitgeschakeld. Het koninkrijk en de mensenzoon zijn immers niet gekomen, niet in Jezus' generatie en ook niet in de eeuwen daarna.
Toch blijven tot op de dag van vandaag velen hopen op zijn wederkomst; men zocht vooral ook een antwoord voor het uitblijven van het door hem beloofde koninkrijk der hemelen. Jezus kon zich toch niet vergist hebben?
De vergissing van Jezus beschrijft deze hoop en twijfel, en de 'hemelse praktijken' die daarmee samengingen: aangezien de hemel uitbleef, probeerden velen de hemel naar de aarde te trekken _ in de verwachting reeds hierbeneden een glimp ervan te kunnen zien. De vergissing van Jezus is een fascinerend boek, geschreven door een bevlogen historicus.

P.H.D. Leupen (Goes, 1939) is emeritus hoogleraar Algemene en Nederlandse Geschiedenis van de Middeleeuwen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde onder meer over de relatie tussen Kerk en Staat in de Middeleeuwen, stadsgeschiedenis, Jeruzalem en over de kruistochten.

Over Keizer in zijn eigen rijk:
'De schrijver analyseert in trefzekere stijl en met grote kennis van zaken politieke ideeën vanaf de Volle Middeleeuwen tot ver in de Nieuwe Tijd. Af en toe trekt hij lijnen naar de actualiteit.' nrc handelsblad

Over Het meetlint over Jeruzalem:
'Zijn boek is een schitterend voorbeeld van de functie die geschiedschrijving dient te hebben wanneer zich problemen voordoen in een samenleving waar de media veel aandacht aan geven.' hervormd nederland
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Piet Leupen - De Vergissing Van Jezus