Judith Plaskow - Terug naar de Sinaï - Het Jodendom vanuit femi

Schrijver:
Titel: Terug naar de Sinaï - Het Jodendom vanuit feministisch perspectief
ISBN: 9789052560731
Uitgever: Judith Plaskow
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 6,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Judith Plaskow schrijft vanuit een feministisch standpunt over de centrale thema's van het jodendom. Zij laat zien dat de vooronderstelling van de joodse traditie - dat vrouwen niet aanwezig waren bij het ontvangen van Gods openbaring op de berg Sinaï feitelijk niet klopt: ook vrouwen hebben het goddelijke ervaren, hebben geprobeerd deze ervaring onder woorden te brengen en er de praktische consequenties uit getrokken. Ze doen dat nog steeds.
Dit uitgangspunt verandert niet alleen het beeld van de geschiedenis, maar betekent ook dat het theologische denken ingrijpend opnieuw moet worden herzien. De wet en Gods openbaring moeten radicaal opnieuw worden begrepen: vrouwen staan 'opnieuw bij de Sinaï'. Dat betekent overigens niet dat het specifieke van de joodse traditie irrelevant wordt. Plaskow is er nadrukkelijk op uit een joodse feministische theologie te ontwerpen. Helder en genuanceerd gaat ze in op vragen rond de betekenis van de Tora en een feministische herinterpretatie van de joodse geschiedenis, rond Israël en de theologische betekenis van gemeenschap, rond God, rond seksualiteit en rond praxis, ethiek en politiek. Al deze thema's zijn ook in het Christendom van groot belang en wat Plaskow erover zegt heeft ook voor de christelijke theologie vergaande consequenties.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Judith Plaskow - Terug naar de Sinaï - Het Jodendom vanuit feministisch perspectief