Knijpenga, Siegwart - Op je wenken bediend - Grenservaringen

Schrijver:
Titel: Op je wenken bediend - Grenservaringen
Taal: Nederlands
Uitgever: De Christengemeenschap, Den Haag
Bijzonderheden: Paperback, in goede staat
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Leven met verwondering wil zeggen dat niets gewoon of vanzelfsprekend is, dat je bewust leeft, veel opmerkt en je kunt laten verrassen. Siegwart Knijpenga leefde tijdens zijn kinderjaren vol verwondering, en werd een mens die dat niet is kwijtgeraakt. Dat wordt duidelijk bij het lezen van ‘Op je wenken bediend’. Het boek is een soort fotoalbum, inkijkjes in zijn leven, zijn kinderjaren,
schooltijd, de militaire dienst, het volwassen worden, tot aan het heden waarin hij gemeentegeestelijke is in de christengemeenschap. In de ‘kiekjes’ wordt zijn leven niet chronologisch, maar geordend op thema weergegeven, zoals je dat ook met een fotoalbum kunt doen.

De inkijkjes zijn beschrijvingen waarin de tijd even wordt stilgezet en wij mee mogen kijken naar wat er te zien en te beleven is. Het zijn allemaal ervaringen op de grens tussen de gewone dagelijkse en de niet-zichtbare werkelijkheid. Het zijn momenten waarop hem geestelijk voedsel werd aangereikt, soms van binnen, soms van buitenaf. Het is zijn overtuiging dat de menselijke geest leeft van geestelijk voedsel, en dat het ons dagelijks wordt aangeboden. Spiritualiteit is overal aanwezig, het gaat er om het op te merken. De auteur heeft die gevoeligheid. Wat er gebeurt en wat er te zien is, zet hem aan het mijmeren waardoor hij een verbinding kan leggen met het menselijk bestaan in het algemeen, het eigen leven en de eigen binnenwereld.

Uit het boek spreekt, naast respect en verwondering, ook dankbaarheid voor de rijkdom van het leven. De beschrijvingen kunnen voor de lezer een voorbeeld en stimulans zijn om naar het eigen leven te kijken. Iedereen zou die ‘verhaaltjes’ uit het eigen leven kunnen verzamelen, het is verrijkend om ze op te sporen. De auteur noemt dat ‘verzamelaar worden’ en ‘edelstenen uit het grind halen’. Het gaat erom het verleden bewuster de revue te laten passeren, te analyseren, de bijzondere momenten op te merken en vast te houden, zodat ze geïntegreerd kunnen worden in het leven. Het gaat uiteindelijk om het bewuster beleven van de dag van nu.

Sommige gebeurtenissen zullen kritische lezers wellicht onder de noemer ‘toeval’ scharen. Hebben zij gelijk? Wat is waar? Wie kan dat beoordelen? Is de waarheid van belang? Voor mij verdient deze wijze van aandachtig leven de voorkeur boven koude nuchterheid en puur rationalisme.

Er zijn prachtige en beeldende beschrijvingen die het lezen tot genieten maken. Enkele voorbeelden:
• pagina 28 over het ondergaan van de maan en het opkomen van de zon.
• pagina 32 een prachtige beschrijving van de avondhemel.
• pagina 89 bevat mooie mijmering over het Onze Vader.

Een toegankelijk en inspirerend boek, vol teksten die het hart raken. Ik vind het belangrijk dat deze
teksten en verhalen er ook zijn, in onze wereld waarin vaak alleen interessant is wat toetsbaar en
meetbaar is. Door mijn onderzoek naar hedendaagse verschijningsverhalen is gebleken dat er veel
bijzondere ervaringen zijn, maar dat er zelden over gesproken wordt.

Berthilde van der Zwaag
Verder lezen

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Knijpenga, Siegwart - Op je wenken bediend - Grenservaringen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Doornweerdje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Duoshop
    Kamer van Koophandel nummer: 09174375
    NL818444071B01
    www.doornweerdje.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.