Joep CaverlÉ, Frans van Heel - Pencak Silat

Schrijver:
Titel: Pencak Silat
ISBN: 9789038900643
Uitgever: Elmar
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 54,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
- omdat er nauwelijks iets over werd opgetekend. Wel is zeker dat de grondbeginselen van Pencak Silat lang geleden zijn ontstaan uit een mengeling van diverse Indische, Chinese en traditioneel inheemse gevechtsvormen. De Setia Hati Terate is een stijl van Pencak Silat die veel aandacht besteedt aan gymnastische en voorbereidende gevechtsoefeningen. Auteur Joep Caverlé was de eerste niet-Indonesiër die de eerste trap, de officiële bevoegdheid om les te geven in Pencak Silat, in de Setia Hati Terate stijl behaalde. Met dit boek wil hij proberen meer duidelijkheid te scheppen in het hoe en waarom van de Pencak Silat. Er wordt veel aandacht besteed aan de achtergronden en een groot aantal technieken. Het boek is niet alleen interessant voor beoefenaars van andere gevechtskunsten. Talloze illustraties en instructiefoto's begeleiden de tekst .

Van de ontelbare Oosterse vechtsporten is het Pencak Silat uit Indonesië tot dusverre vrij onbekend gebleven. De afgelopen jaren werden in ons land vele demonstraties gegeven, waaraan deze vechtkunst nu een groeiende populariteit dankt. De Ned. Pencak Silat Bond is erkend door de Ned. Sport Federatie via de FOG (Federatie Oosterse Gevechtsporten). De schrijver Joep Caverlé heeft in Indonesië een gedegen opleiding genoten in de zg. Setia Hati Terate stijl. In het boek zijn de eerste 60 bladzijden gereserveerd voor de oorsprong, geschiedenis en filosofie. Ook voor buitenstaanders is dit deel belangwekkend, mede in verband met ons koloniale verleden. Techniek en praktijk worden beschreven in de overige 250 bladzijden, door middel van duidelijke teksten, zwart-witte tekeningen en dito foto's. Dit deel is voor beoefenaren van belang. Het boek bevat een lijst van de woorden en begrippen in het Bahasa Indonesia en een literatuurlijst.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Joep CaverlÉ, Frans van Heel - Pencak Silat