Massih Hutak - Jij hebt ons niet ontdekt, wij waren hier altijd

Schrijver:
Titel: Jij hebt ons niet ontdekt, wij waren hier altijd al
ISBN: 9789083054209
Uitgever: Uitgeverij Pluim
Bijzonderheden: Als nieuw
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Toen The New York Times Amsterdam-Noord vergeleek met Brooklyn en op nummer drieplaatste in hun jaarlijkse lijst van onontdekte parels die je bezocht móét hebben, maakteMassih Hutak zich zorgen. Want nu was de buurt hip, maar hij constateerde dat tegelijkertijdmeer en meer bewoners en ondernemers in de problemen kwamen door de steeds hogerehuren. Zij profiteerden niet mee van de investeringen die nu in de buurt werden gedaan.Dit gebeurt niet alleen in Amsterdam, maar overal ter wereld. San Francisco, Los Angeles,Londen, Parijs en Berlijn, overal zag hij hetzelfde fenomeen: de oorspronkelijke bewonersworden in hoog tempo vervangen door nieuwe, vaak jonge bewoners, met hogere inkomens.Hippe koffietenten nemen de plaats in van de oude groente- en fruitboer. Dure koopwoningenvoor de happy few komen in de plaats van betaalbare huur.Gentrificatie, heet dit, en het is geen natuurverschijnsel, maar het resultaat van beleid.Getuige van de veranderingen in zijn eigen buurt ging Massih Hutak op zoek naar hoe hetwerkt, en naar een antwoord op de vraag hoe steden kunnen groeien en oude en nieuwebewoners samen kunnen leven. Want de stad moet een plek voor iedereen zijn.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Massih Hutak - Jij hebt ons niet ontdekt, wij waren hier altijd al