Ewoud Kieft - Vechten voor democratie

Schrijver:
Titel: Vechten voor democratie
ISBN: 9789403199917
Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Bijzonderheden: Als nieuw
Prijs: € 8,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
‘Dit is een oorlog tussen democratie en autocratie,’ kon je van verschillendekanten horen toen Rusland in februari 2022 Oekraïnebinnenviel. Dat de democratie bedreigd wordt door totalitairevijanden, is een besef dat sinds de Tweede Wereldoorlog diep inons bewustzijn is verankerd. De vraag is alleen of de democratieweerbaarder wordt door te waarschuwen voor haar tegendeel.
In Vechten voor democratie legt historicus Ewoud Kieft bloot hoevijandbeelden het democratische verhaal hebben bepaald en hoeze zijn gebruikt om de zwakke plekken van de democratie te verhullen.Ondertussen waren het de democratische politici zélf diede fundamenten van de rechtsstaat hebben uitgehold en het wantrouwenonder de bevolking hebben doen groeien. Door scherpde grenzen aan te wijzen tussen wat democratisch is en wat niet,toont Kieft een helder beeld van een democratie die het verdedigenwaard is.
Vechten voor democratie is een even passioneel als nuchter pleidooivoor een levendige democratische cultuur, waarin recht wordtgedaan aan fricties en conflicten, tegenstanders elkaar in loyalevijandschap bestrijden, en wantrouwen weer gezond in plaats vandestructief kan zijn.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.