Povée, Henk - Beste ouders Lieve Ine ik schrijf dit uit La Cou

Schrijver:
Titel: Beste ouders Lieve Ine ik schrijf dit uit La Courtine - Het Nederlandse leger in Frankrijk 1959-1971
ISBN: 9789068685039
Taal: Nederlands
Uitgever: Thoth Uitgeverij
Bijzonderheden: 2009, 112pp, paperback, zwart wit foto's. Op de titelpagina met balpen naam geschreven.
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
Van de achterflap:
Tussen 1959 en 1970 zijn naar schatting 100.000 Nederlandse dienstplichtigen op oefening geweest naar de Franse legerplaats La Courtine. Voor bijna iedereen was het hun eerste kennismaking met het buitenland. Drie dagen hobbelen in de laadbak van een dikke DAF, in colonnes van 80 kilometer lengte
die niet harder mochten dan 50, en dan aankomen in een legerplaats die dringend aan een schrobbeurt toe was.

Toch denken velen van hen nog altijd met veel nostalgie terug aan hun eerste confrontatie met stokbrood, hurk-wc's, haarspeldbochten en knoflookworst. Je dronk er uit armoe vin blanc au citron. En voor thuis kocht je zo'n blauwe fles Soir de Paris of de eerste elektrische koffiemolen van Moulinex. Ria Valk, Rita Corita en het Cocktail Trio werden ingevlogen om je te vermaken. Ook deed je mee aan sigarenrookwedstrijden georganiseerd door de dienst.

Maar het is er ook wel eens heftig geweest, toen er doden vielen tijdens de oefeningen, of toen in 1960 de halve regio onder water liep. Maar vooral toen in 1962, bij de Cubacrisis, bijna een kernoorlog uitbrak tussen Amerikanen en Russen, terwijl een groot deel van het Nederlandse leger duizend kilometer ver in Frankrijk zat, en een ander deel aan de andere kant van de wereld, om Nieuw-Guinea te behouden. Dat zijn toch onvergetelijke tijden geweest voor al die fillers en ouwe stompen van toen.
Verder lezen

Leo van den Boek

particulier

Leo van den Boek uit Nieuw-Vennep

Alle aangeboden boeken zijn tweedehands en dus niet nieuw (tenzij anders aangegeven).
Opgegeven verzendkosten gelden voor verzending binnen Nederland.
Verzendkosten buiten Nederland op aanvraag.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Povée, Henk - Beste ouders Lieve Ine ik schrijf dit uit La Courtine - Het Nederlandse leger in Frankrijk 1959-1971 Povée, Henk - Beste ouders Lieve Ine ik schrijf dit uit La Courtine - Het Nederlandse leger in Frankrijk 1959-1971

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Leo van den Boek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Leo van den Boek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Leo van den Boek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Leo van den Boek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Leo van den Boek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.