Schelvis, Jules (dr. / h.c.) - BINNEN DE POORTEN. Een authentie

Schrijver:
Titel: BINNEN DE POORTEN. Een authentiek relaas van twee jaar Duitse concentratiekampen 1943-1945
ISBN: 9789022836934
Taal: Nederlands
Uitgever: De Haan/ Unieboek z.pl. (= Bussum) en z.j. (= 1982)
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Garenloos/ gelijmd. Tekst met illustraties (= tekeningen etc./ zw/w). Pg's. 128. Conditie: zeer gored, best
Prijs: € 12,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Jules Schelvis, Amsterdam 07.01.1921 - Amstelveen 03.04.2016.
'Hij maakte onuitwisbaar wat vergeten moest worden'.
Oprichter en inspirator van de Stichting Sobibor.

Iets uit de inhoud van dit memorabele boek.
' "Onverwachts begonnen vader en zoon Back Jiddishe liederen te zingen, zoals Mein Jiddishe Memme, Tsen Brider, Kinderyorn en Mein Staitele Belz. Het werd stiller en stiller in de barak. Je kon een speld horen vallen. Er klonk onderdrukt gesnik. De gedachten gingen terug naar de tijd dat die liederen in de ghetto's van Polen gezongen werden.
Ook mijn gedachten gingen als vanzelf terug naar de Nieuwe Kerkstraat, waar we vaak dezelfde liederen zongen die ik nu hier hoorde. Die tijden zouden, zo bedacht ik toen, nooit meer komen. Ik kreeg een prop in mijn keel.
Daarna stond Perczick op, een kalende veertiger, beroepsmusicus, terechtgekomen bij de Warschause drukkers, altijd vergezeld van een beeldschone jonge vrouw. Hij bleek in het bezit te zijn van een viool. Hoe die in het kamp gekomen was en hoe hij er al die tijd ondergedoken was vroeg niemand.
Hij was er en Perczick begon te spelen. Onder doodse stilte, behalve het hoorbare snikken van sommigen die hun tranen de vrije loop lieten, speelde hij vrijwel trefzeker het mooiste stuk muziek dat ooit geschreven werd en nog wel door een Duitser. Het was de Chaconne uit de Partita voor soloviool van Johann Sebasti-
aan Bach. De Chaconne zal daardoor voor mij altijd het zinnebeeld blijven van een macht die verder en hoger reikt dan de macht die mensen denken over elkaar te kunnen en mogen uitoefenen.
Ik was dankbaar dat ik hier in Radom, op dit moment in mijn leven en onder deze omstandigheden, dit mocht meemaken.
Indrukwekkender zal het nimmer meer uitgevoerd kunnen worden".

Jules Schelvis'.

Ook aanwezig (en verkrijgbaar):
21 krantenartikelen m.b.t. de heer doctor Jules Schelvis.
Inz. zijn overleving van Sobibor, zijn tomeloze inzet om "het" te vertellen, overlijdensberichten etc.
Bron: Trouw, de Volkskrant, Ref. Dagblad etc.
Periode: 19.03.2012 - 22.03.2017.
€ 6,75
Beide aanbiedingen in één koop: € 17,50.
Verder lezen

BOOKS TO DESIRE uit Zaltbommel

particulier

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schelvis, Jules (dr. / h.c.) - BINNEN DE POORTEN. Een authentiek relaas van twee jaar Duitse concentratiekampen 1943-1945 Schelvis, Jules (dr. / h.c.) - BINNEN DE POORTEN. Een authentiek relaas van twee jaar Duitse concentratiekampen 1943-1945 Schelvis, Jules (dr. / h.c.) - BINNEN DE POORTEN. Een authentiek relaas van twee jaar Duitse concentratiekampen 1943-1945 Schelvis, Jules (dr. / h.c.) - BINNEN DE POORTEN. Een authentiek relaas van twee jaar Duitse concentratiekampen 1943-1945 Schelvis, Jules (dr. / h.c.) - BINNEN DE POORTEN. Een authentiek relaas van twee jaar Duitse concentratiekampen 1943-1945 Schelvis, Jules (dr. / h.c.) - BINNEN DE POORTEN. Een authentiek relaas van twee jaar Duitse concentratiekampen 1943-1945

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS TO DESIRE

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS TO DESIRE
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS TO DESIRE een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS TO DESIRE vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS TO DESIRE kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.