Lankveld, Jos M.G. - Zuivelfabrieken kwamen en gingen - Melk- e

Schrijver:
Titel: Zuivelfabrieken kwamen en gingen - Melk- en melkverwerking: de historische dynamiek!
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Fagus, IJzerlo, 2012
Bijzonderheden: Hardcover, in mooie staat
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Jos Lankveld (1943) is geboren in Arnhem en opgegroeid in Silvolde. In Doetinchem behaalde hij bet hbs-b diploma aan het Sint-Ludger College. Vervolgens studeerde hij levensmiddelentechnologie aan de Landbouwhogeschool in Wageningen en studeerde daar af in 1968, cum laude. Daarna werd een proefschrift bewerkt op de afdeling Fysische- en Colloïdchemie van de Landbouwhogeschool en met succes verdedigt in 1970. Hij werkte zijn hele professionele carrière in de voedingsmiddelenindustrie bij Unilever (Duiven, Ashford Kent (UK) en Oss), het Nederlands Instituut voor Zuivelonderzoek (NIZO te Ede) en Campina (Veghel en Zaltbommel). De werkzaamheden lagen steeds op het gebied van onderzoek en management van het onderzoek, productontwikkeling, voeding en marktinnovatie. Na zijn pensionering bij Campina werd hij per januari 2002 benoemd tot bijzonder hoogleraar in de Zuivelkunde aan de Wageningen Universiteit voor twee dagen per week. In 2008 ging hij met emeritaat. De laatste tien jaar hield hij zich, in zijn vrije tijd, bezig met een studie naar de wordingsgeschiedenis van de zuivelfabrieken. Het resultaat van deze studie is beschreven in dit boek 'Zuivelfabrieken kwamen en gingen

Het boek 'Zuivelfabrieken kwamen en gingen' beschrijft de wordingsgeschiedenis van zuivelfabriekjes. Het is het resultaat van een onderzoek naar de achtergronden bij het ontstaan van de fabrieksmatige verwerking van melk in een groot deel van Gelderland. Hiervoor hebben model gestaan een 130-tal fabriekjes in een aaneengesloten gebied van de Achterhoek, Liemers en het Gelders Rivierengebied. Het beschrijft een fascinerend hoofdstuk uit de agrarische geschiedenis; de geleidelijke overgang van ambachtelijke zuivelbereiding naar industriële melkverwerking. Men ging iets nieuws beginnen! Men zal echter niet hebben kunnen vermoeden dat het proces, moeizaam begonnen, zou uit-groeien tot de huidige grootschalige verwerking van melk.
Verder lezen

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lankveld, Jos M.G. - Zuivelfabrieken kwamen en gingen - Melk- en melkverwerking: de historische dynamiek!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Doornweerdje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Duoshop
    Kamer van Koophandel nummer: 09174375
    NL818444071B01
    www.doornweerdje.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.