Tinbergen, Niko - Eskimoland

Schrijver:
Titel: Eskimoland
ISBN: 9789028261976
Taal: Nederlands
Uitgever: G.A. Van Oorschot
Bijzonderheden: 2017, paperback met flappen, goed exemplaar
Prijs: € 11,95
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
In het ‘Internationale Pooljaar' 1932-1933 reist de jonggepromoveerde bioloog Niko Tinbergen met zijn vrouw Lies per schip vanuit Kopenhagen naar Groenland. Ze gaan ruim een jaar doorbrengen in eskimonederzettingen aan de oostkust van dat immense eiland.
Het zou een heel belangrijk jaar worden. Niet alleen vormt het geplande onderzoek naar vogels - franjepoten, tapuiten, sneeuwgorzen - een hoogtepunt in dit boek, dit geldt met name ook voor onderzoek dat spontaan ontstond: onderzoek bijvoorbeeld naar gewoonten van de eskimobevolking bij wie de Tinbergens te gast waren. Tinbergen kijkt bovendien rustig naar de wijze waarop de hiërarchie in een huskyspan tot stand komt, en zo vormt zich in dit boek een manier van kijken die de ontwikkeling van Tinbergen tot de Nobelprijswinnende gedragsbioloog al aankondigt.
Hij schrijft over de fjordrobben, zeehonden, de levenswijze van de eskimo's, hun kleding, wijze van jagen, kookgebruiken, kajaks, de tochten over ijs en de intense schoonheid van het arctische landschap. Eskimoland is een onwaarschijnlijk fris en helder verslag van een geweldig jaar van vrijheid en schoonheid in de natuur. Eskimoland was tot aan deze publicatie een volkomen vergeten boek. Het verscheen voor het eerst en voor het laatst in 1934 in een heel kleine oplage.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tinbergen, Niko - Eskimoland