Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Artistiek Bureau.


 

Piero Heliczer - Exiled from Amsterdam.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Piero Heliczer - Exiled from Amsterdam.
Schrijver: Piero Heliczer
Titel: Exiled from Amsterdam.
ISBN: 9789083144917
Uitgever: [Groningen]: (Artistiek Bureau, [september] 2021).
Bijzonderheid: NIEUW BOEK
Prijs: € 16,00
Meer info 180 x 114 mm. Ingenaaid (omslagillustratie Natalia Simal). Vormgeving Martien Frijns. 24 p. Gedrukt in kleur in een oplage van 250 exemplaren. Eerste druk.

Piero Heliczer kwam in 1958 voor het eerst in Nederland. Daar leerde hij Henk Marsman, alias Bernlef, kennen. In Exiled from Amsterdam beschrijft Heliczer zijn eerste indrukken van Amsterdam. Op eigenzinnige wijze rijgt hij in deze persoonlijke geschiedenis Provo, de Tweede Wereldoorlog, Mokum en Haile Selassie aaneen. Deze Engelstalige autobiografie verschijnt hier voor het eerst in druk.

Piero Heliczer (1937-1993) was dichter, uitgever, acteur en filmmaker. Hij richtte The Dead Language Press op. Hij was bevriend met Allen Ginsberg, Gregory Corso en Andy Warhol. Heliczer werd geboren in Rome, studeerde aan Harvard, woonde achtereenvolgens in Londen, Parijs, Amsterdam en New York, waarna hij zich terugtrok in een boerderij in Normandiƫ, waar hij op tragische wijze om het leven kwam.

'When I first came to Amsterdam, it was beautiful but dead. All these beautiful people, with nothing to do.'
Boek bekijken

Artistiek Bureau uit Groningen

zakelijk

Logo Artistiek Bureau

Artistiek Bureau is een antiquariaat annex uitgeverij, opgericht in 2019 door Nick ter Wal. Artistiek Bureau is lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren en de International League of Antiquarian Booksellers. Kamer van Koophandel Groningen 73792640.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.