Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Dam, de Jong, Jurrien; Schoenmaker, B; van Zanten, Jeroen - Waterloo, 200 jaar strijd

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Dam, de Jong, Jurrien; Schoenmaker, B; van Zanten, Jeroen - Waterloo, 200 jaar strijd
Schrijver: Dam, de Jong, Jurrien; Schoenmaker, B; van Zanten, Jeroen
Titel: Waterloo, 200 jaar strijd
ISBN:
Uitgever: Boom, 2015
Bijzonderheid: nwe. softcover, als nw, 325 pgs , geill. met 7 kleuren platen, Vz.kn.Eur 4,45
Prijs: € 14,95
Meer info Op 18 juni 2015 was het precies 200 jaar geleden dat bij het Belgische dorpje Waterloo de Franse keizer Napoleon Bonaparte definitief werd verslagen door de geallieerde Engelse, Pruissische, Nederlandse en Belgische troepen. 'Waterloo, 200 jaar strijd' belicht de Belgische en Nederlandse bijdrage aan de slag bij Waterloo en de strijd bij Quatre Bras, die eraan vooraf ging.

Napoleons nederlaag
De schrijvers beperken zich echter niet tot het nationale verhaal alleen. Vanuit Nederlands en Belgisch perspectief beschrijven ze het grote verhaal van de veldslag, en de strijd om de Europese geschiedenis voor en na Napoleons nederlaag.
Ook besteden ze uitvoerig aandacht aan de ervaringen en belevenissen van de militairen op het slagveld, van de generaal tot de gewondenverzorger. Hoe komt het dat de rol van de Belgen en Nederlanders op 16 en 18 juni 1815 onderbelicht is gebleven en nationale helden zijn vergeten? Waarom werd de nagedachtenis aan de slag na 1815 inzet van een nieuwe strijd?
Een nieuwe politieke orde
Zo beschrijven de auteurs de geschiedenis van Waterloo in een brede politiek-maatschappelijk context, als het dramatische slot van het napoleontische tijdperk, en als het begin van een nieuwe politieke orde in Europa.
Boek bekijken

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,