Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Rombouts - Jan Rombouts, Een renaissancemeester herontdekt. Getekend Jan R.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rombouts - Jan Rombouts, Een renaissancemeester herontdekt. Getekend Jan R.
Schrijver: Rombouts
Titel: Jan Rombouts, Een renaissancemeester herontdekt. Getekend Jan R.
ISBN:
Uitgever: , Fonds Mercator/ Mercatorfonds , 2012
Bijzonderheid: Paperback with flaps, 300x240mm, 160p, 150 colour illustrations, Dutch (NL) edition . ISBN 9789061537809.
Prijs: € 15,00
€ 6,99
Meer info Een renaissancemeester herontdekt. Via de grote Zuid-Nederlandse kunstcentra, zoals Antwerpen en Brussel, kwamen de Leuvense schilders in de 16de eeuw in aanraking met nieuwe schilderstijlen. Er ontstond een breuk met de 15de-eeuwse traditie die door Dieric Bouts was ingezet. De schilder die tot op heden als Jan van Rillaer (1495-1568) bekend stond speelde daarin een voortrekkersrol. Recent wetenschappelijk onderzoek naar Jan van Rillaer leverde belangrijke ontdekkingen op, zowel over zijn persoon als over zijn oeuvre. Het is de eerste keer dat zijn werk onder de aandacht wordt gebracht. De tentoonstelling presenteert een tiental werken uit de M-collectie naast nationale en internationale bruiklenen van prenten, schilderijen en glasramen met onder andere werk van Lucas Van Leyden en Albrecht Durer. Tot voor kort was er weinig bekend over de 16e-eeuwse Leuvense schilderkunst. De bekendheid van het werk van Albrecht Bouts heeft er ongetwijfeld toe bijgedragen dat de 16e-eeuwse Leuvense schilderkunst vaak als traditioneler werd gezien dan de schilderkunst in andere Zuid-Nederlandse steden. Toch zijn er duidelijke aanwijzingen dat de schilderkunst in Leuven juist in die periode een belangrijke ontwikkeling doormaakte. Via de grote Zuid-Nederlandse kunstcentra, zoals Antwerpen en Brussel, kwamen de Leuvenaars in aanraking met nieuwe schilderstijlen. Er ontstond een breuk met de 15e-eeuwse traditie die door Dirk Bouts was ingezet. De schilder die tot op heden als Jan van Rillaer (1495-1568) bekendstond heeft daarin een voortrekkersrol gespeeld. Toch is zijn werk nooit onder de aandacht van het museumpubliek gebracht. Recent wetenschappelijk onderzoek naar Jan van Rillaer leverde belangrijke ontdekkingen op, zowel over zijn persoon als over zijn oeuvre. In een representatieve selectie van zijn oeuvre staan vier monumentale altaarvleugels en acht glasmedaillons in de M-collectie centraal. Verdere nationale, internationale en trans-Atlantische bruiklenen van prenten, schilderijen en glasramen geven de tentoonstelling (inter)nationale uitstraling.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.