Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel jsgoodbook.


 

Reuver, A. de (prof.dr.) - Verborgen omgang. Sporen van spiritualiteit in Middeleeuwen en Nadere Reformatie

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Reuver, A. de (prof.dr.) - Verborgen omgang. Sporen van spiritualiteit in Middeleeuwen en Nadere Reformatie
Schrijver: Reuver, A. de (prof.dr.)
Titel: Verborgen omgang. Sporen van spiritualiteit in Middeleeuwen en Nadere Reformatie
ISBN: 9789023909941
Uitgever: Boekencentrum Zoetermeer z.j. (= 2002).
Bijzonderheid: Hardback, hardcover. Ingebonden, in geplastificeerde band. Met illustraties/ tekeningen (zw/w). Pg's. 291.Conditie: (als) nieuw.
Prijs: € 19,85
Meer info '"Verborgen omgang" biedt toegang tot een belangwekkend deel van de spiritualiteitsge-schiedenis. Vijf piëtistische schrijvers uit de Nadere Reformatie en twee devoten uit de Middeleeuwen komen aan bod: Willem Teellinck, Theodorus à Brakel, Guiljelmus Saldenus, Wilhelmus à Brakel en Herman Witsius, voorafgegaan door Bernardus van Clairvaux en Thomas à Kempis.
Vanuit het intrigerende gegeven dat de nader-reformatorische vroomheidsbeweging gretig gebruik heeft gemaakt van voor-reformatorische bronnen beschrijft prof.dr.A.de Reuver de vroomheidsvertolking van de verschillende piëtisten. Hunn karakteristieke vroomheid komt naar voren bij thema's als meditatie, gebed, gemeenschap met Christus, vereniging met God en verlangen naar de hemel. Elk hoofdstuk begint met een biografische schets, waarin ook de theologische en spirituele context van hun werk wordt verhelderd.
"Verborgen omgang" biedt niet alleen geschiedenis. Het kan tevens een rijke inspiratiebron zijn voor een hedendaagse beoefening van 'de omgang met God' en een eigentijdse, authentieke spiritualiteit'.

Een bijzonder verrijkend boekwerk.
Komt niet vaak 'op de markt'.

Bijgevoegd: "Onder uiterlijke stijfheid de hartstocht", bespreking van het boek door Jan Greven in Trouw d.d. 20.08.2002.
Boek bekijken

jsgoodbook uit Zaltbommel

particulier

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.