Warren, Hans - 't Zelve anders; gedichten

Schrijver:
Titel: 't Zelve anders; gedichten
ISBN: 9029556412
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheden: 1975/1e dr./64 p./ing.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Hans Warren kiest in zijn gedichten de weg van liefde, schoonheid en dood - drie begrippen die bij hem onlosmakelijk veerbonden zijn. Vaaak is gezegd dat hij zich met zijn vitale, mousserende poëzie in de onmiddellijke nabijheid van de experimentelen plaatste. Opvallend knap weet hij, stilistisch en taaltechnisch, de avantgardistische ontwikkelingen te annexeren. Dat hangt ongetwijfeld samen met zijn cultuurbesef: zijn kritische kroniek in de Zeeuwse Courant heeft zelfs buiten Zeeland een reputatie. Voor alles is Warren echter dichter. Zélf verklaarde hij eens: 'Het schrijven van proza kost me veel moeite. Een gedicht komt meestal min of meer spontaan, dient zich aan.' Zo diende zich in 1942 bij de toen eenentwintigjarige Warren de poëzie aan waarmee hij in 'Pastorale' zou debuteren.
Het unieke van 't Zelve anders' is dat naast de oorspronkelijke gedichten van 'Pastorale', steeds een herschreven gedicht uit deze jeugdbundel is opgenomen, zodat een tweeluik ontstaat, dat tegelijk het begin en de huidige stand van Warrens poëtische ontwikkeling te zien geeft. Zijn poëzie is romantisch gebleven, de ironisch geladen melancholie ten spijt.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.