Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Warren, Hans - 't Zelve anders; gedichten

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Warren, Hans
Titel: 't Zelve anders; gedichten
ISBN: 9029556412
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheid: 1975/1e dr./64 p./ing.
Prijs: € 6,00
Meer info Hans Warren kiest in zijn gedichten de weg van liefde, schoonheid en dood - drie begrippen die bij hem onlosmakelijk veerbonden zijn. Vaaak is gezegd dat hij zich met zijn vitale, mousserende poëzie in de onmiddellijke nabijheid van de experimentelen plaatste. Opvallend knap weet hij, stilistisch en taaltechnisch, de avantgardistische ontwikkelingen te annexeren. Dat hangt ongetwijfeld samen met zijn cultuurbesef: zijn kritische kroniek in de Zeeuwse Courant heeft zelfs buiten Zeeland een reputatie. Voor alles is Warren echter dichter. Zélf verklaarde hij eens: 'Het schrijven van proza kost me veel moeite. Een gedicht komt meestal min of meer spontaan, dient zich aan.' Zo diende zich in 1942 bij de toen eenentwintigjarige Warren de poëzie aan waarmee hij in 'Pastorale' zou debuteren.
Het unieke van 't Zelve anders' is dat naast de oorspronkelijke gedichten van 'Pastorale', steeds een herschreven gedicht uit deze jeugdbundel is opgenomen, zodat een tweeluik ontstaat, dat tegelijk het begin en de huidige stand van Warrens poëtische ontwikkeling te zien geeft. Zijn poëzie is romantisch gebleven, de ironisch geladen melancholie ten spijt.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.