Duyves, Mattias, Gert Hekma en Paula Koelemij (Samenstellers)

Schrijver:
Titel: Onder mannen, onder vrouwen; studies van homosociale emancipatie
ISBN: 9062221173
Taal: Nederlands
Uitgever: SUA
Bijzonderheden: 1984/1e d./184 p./paperback
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Homosociale arrangementen, ofwel seksegebonden verhoudingen, is het centrale thema van deze bundel. De afgelopen honderdvijfitg jaar is er in de wetenschap een essentieel verschil ontstaan in de benadering van het seksuele en het niet-seksuele in man-man en vrouw-vrouw relaties. De wetenschappers leggen vooral de nadruk op het seksuele binnen een relatie tussen leden van hetzelfde geslacht. Al het andere wat binnen dergelijke vriendschappen een rol kan spelen, wordt niet bestudeerd. Door wetenschappers werd bovendien een klinisch beeld van homoseksualiteit gekreëerd. Dit beeld ontstond parallel aan de toename van de vermenging van de seksen op allerlei terreinen, oftewel aan de toegenomen heterosocialiteit. In het klinische beeld werd homoseksualiteit opgevat als afwijking, als ziekte.
In deze bundel wordt homoseksualiteit niet gezien als een klinisch pobleem, maar als een produkt van sociale en historische processen. De vraag is niet langer hoe men homoseksueel is geworden, hoe deze afwijking eruit ziet en hoe men ermee moet leren leven. Met de introduktie, van de begrippen, 'homosociale arrangementen' en 'homosocialiteit' wordt beoogd het onstane beeld van homoseksuele relaties te verbreden, door ook andere dan seksuele aspekten van vrouw-vrouw en man-man realties te belichten. De seksegebonden relatie is een leefstijl die het hele sociale leven omvat.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.