Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Duyves, Mattias, Gert Hekma en Paula Koelemij (Samenstellers) - Onder mannen, onder vrouwen; studies van homosociale emancipatie

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Duyves, Mattias, Gert Hekma en Paula Koelemij (Samenstellers)
Titel: Onder mannen, onder vrouwen; studies van homosociale emancipatie
ISBN: 9062221173
Uitgever: SUA
Bijzonderheid: 1984/1e d./184 p./paperback
Prijs: € 7,00
Meer info Homosociale arrangementen, ofwel seksegebonden verhoudingen, is het centrale thema van deze bundel. De afgelopen honderdvijfitg jaar is er in de wetenschap een essentieel verschil ontstaan in de benadering van het seksuele en het niet-seksuele in man-man en vrouw-vrouw relaties. De wetenschappers leggen vooral de nadruk op het seksuele binnen een relatie tussen leden van hetzelfde geslacht. Al het andere wat binnen dergelijke vriendschappen een rol kan spelen, wordt niet bestudeerd. Door wetenschappers werd bovendien een klinisch beeld van homoseksualiteit gekreƫerd. Dit beeld ontstond parallel aan de toename van de vermenging van de seksen op allerlei terreinen, oftewel aan de toegenomen heterosocialiteit. In het klinische beeld werd homoseksualiteit opgevat als afwijking, als ziekte.
In deze bundel wordt homoseksualiteit niet gezien als een klinisch pobleem, maar als een produkt van sociale en historische processen. De vraag is niet langer hoe men homoseksueel is geworden, hoe deze afwijking eruit ziet en hoe men ermee moet leren leven. Met de introduktie, van de begrippen, 'homosociale arrangementen' en 'homosocialiteit' wordt beoogd het onstane beeld van homoseksuele relaties te verbreden, door ook andere dan seksuele aspekten van vrouw-vrouw en man-man realties te belichten. De seksegebonden relatie is een leefstijl die het hele sociale leven omvat.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.