Versteegen, Jos - Jonge meesters

Schrijver:
Titel: Jonge meesters
ISBN: 9789050001120
Taal: Nederlands
Uitgever: Vassallucci
Bijzonderheden: 1998/1e druk/52 p./linnen gebonden met stofomslag/nieuw
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Jos Versteegen (1956) debuteerde in 1996 met de dichtbundel 'Voorgoed volmaakt', die werd genomineerd voor de C. Buddingh' Prijs 1997.

Vergankelijkheid, een van de thema's van 'Voorgoed volmaakt', treedt in 'Jonge meesters' op de voorgrond. Het domineert in een reeks zee-gedichten, in herinneringen aan een verloren gegaan jeugdland en in liederen over gestorven jongens waarmee deze bundel besluit. Toch komt de vergankelijkheid niet rechtstreeks aan de orde: ze wordt zichbaar gemaakt in een vorm van suggestieve, bijna fotografische beelden.
De visuele helderheid waaraan deze poëzie haar overtuigingskracht ontleent is teug te vinden in beschrijvingen van het verleden (een grootmoeder is een 'besnorde vlezige reuzin') en van het heden: zo wordt in de reeks 'Amsterdammertjes' een beeld opgeroepen van twee sterk uiteenlopende kunstwerken als een graffiti-schildering van een jonge meester in de metro en een stilleven van een oude meester in het Rijksmuseum.
Maar de jonge meesters zijn ook op een andere wijze aanwezig: als zwijgende, blonde moordenaars in een park, skeelerend door de straten, en champagne ontkurkend in het Koninklijk Paleis.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.