Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Versteegen, Jos - Jonge meesters

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Versteegen, Jos
Titel: Jonge meesters
ISBN: 9789050001120
Uitgever: Vassallucci
Bijzonderheid: 1998/1e druk/52 p./linnen gebonden met stofomslag/nieuw
Prijs: € 8,00
Meer info Jos Versteegen (1956) debuteerde in 1996 met de dichtbundel 'Voorgoed volmaakt', die werd genomineerd voor de C. Buddingh' Prijs 1997.

Vergankelijkheid, een van de thema's van 'Voorgoed volmaakt', treedt in 'Jonge meesters' op de voorgrond. Het domineert in een reeks zee-gedichten, in herinneringen aan een verloren gegaan jeugdland en in liederen over gestorven jongens waarmee deze bundel besluit. Toch komt de vergankelijkheid niet rechtstreeks aan de orde: ze wordt zichbaar gemaakt in een vorm van suggestieve, bijna fotografische beelden.
De visuele helderheid waaraan deze poëzie haar overtuigingskracht ontleent is teug te vinden in beschrijvingen van het verleden (een grootmoeder is een 'besnorde vlezige reuzin') en van het heden: zo wordt in de reeks 'Amsterdammertjes' een beeld opgeroepen van twee sterk uiteenlopende kunstwerken als een graffiti-schildering van een jonge meester in de metro en een stilleven van een oude meester in het Rijksmuseum.
Maar de jonge meesters zijn ook op een andere wijze aanwezig: als zwijgende, blonde moordenaars in een park, skeelerend door de straten, en champagne ontkurkend in het Koninklijk Paleis.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.