Venema, Adriaan - De zaak Krupp; een reportage

Schrijver:
Titel: De zaak Krupp; een reportage
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheden: 1972/1e dr./128 p./paperback
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de nacht an 22 op 23 november 1903 pleegt Friedrich Alfred Krupp, de Duitse kanonnenkoning, in de villa Hügel bij Essen zelfmoord, dat beweert tenminste de schandaalpers, die zich onmiddellijk op de gebeurtenissen rond de dood van Krupp werpt.
De vraag of hij inderdaad zelfmoord pleegde blijft echter velen bezighouden. Jarenlang cirkuleren in de internationale pers berichten, dat Krupp in Zuid-Amerika, Palestina of in het Verre Oosten is gesignaleerd.
Een Nederlandse businessboy, die zijn werkterrein in Amsterdam, NewYork en Berlijn heeft, komt jaren later achter de ware toedracht. Hij boet hiervor met zijn leven.
Voordat hij in een sombere gevangenis aan de Axeler Strasse in Berlijn wordt terechtgesteld (ongeveer een jaar na Hitlers machtsovername) vertelt hij zijn levenverhaal aan een journalist. Dit levensverhaal, dat en indringend beeld geeft van de mannelijke prostitutie in die vooroorlogse jaren, voert de lezer onontkoombaar mee naar een klimax, waarin het misterierond de zaak Krupp uit de doeken wordt gedaan.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.