Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Venema, Adriaan - De zaak Krupp; een reportage

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Venema, Adriaan
Titel: De zaak Krupp; een reportage
ISBN: 9789060192061
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheid: 1972/1e dr./128 p./paperback
Prijs: € 4,50
Meer info In de nacht an 22 op 23 november 1903 pleegt Friedrich Alfred Krupp, de Duitse kanonnenkoning, in de villa Hügel bij Essen zelfmoord, dat beweert tenminste de schandaalpers, die zich onmiddellijk op de gebeurtenissen rond de dood van Krupp werpt.
De vraag of hij inderdaad zelfmoord pleegde blijft echter velen bezighouden. Jarenlang cirkuleren in de internationale pers berichten, dat Krupp in Zuid-Amerika, Palestina of in het Verre Oosten is gesignaleerd.
Een Nederlandse businessboy, die zijn werkterrein in Amsterdam, NewYork en Berlijn heeft, komt jaren later achter de ware toedracht. Hij boet hiervor met zijn leven.
Voordat hij in een sombere gevangenis aan de Axeler Strasse in Berlijn wordt terechtgesteld (ongeveer een jaar na Hitlers machtsovername) vertelt hij zijn levenverhaal aan een journalist. Dit levensverhaal, dat en indringend beeld geeft van de mannelijke prostitutie in die vooroorlogse jaren, voert de lezer onontkoombaar mee naar een klimax, waarin het misterierond de zaak Krupp uit de doeken wordt gedaan.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.