Rochefort, Christiane - Jullie kunnen barsten; vert. (uit het F

Schrijver:
Titel: Jullie kunnen barsten; vert. (uit het Frans) door Elsa Veegens-Latorf. Vert. van: Printemps au parking. - 1969.
ISBN: 9022302768
Taal: Nederlands
Uitgever: Manteau (Grote Marnix Pocket; no. 59)
Bijzonderheden: 1971/1e dr./184 p./paperback
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Christiane Rochefort maakte ophef met haar eerste roman, waarvan een film werd gemaakt met Brigitte Bardot in de hoofdrol, die maandenlang op de Franse bestsellerlijst stond en zowel over dit debuut als over de die romans die hierop volgden schrijft 'Het Laatste Nieuws': "Hoofdkenmerk van al die romans is de directheid van de taal, de gedurfdheid van de beelden, en, onderhuids, een achter hoekige gebaren en schunnige woorden schuilende tederheid,
'Jullie kunnen barsten', de jongste roman van Christinane Rochefort komt die indruk nog versterken. Hoofdfiguur is een jongen van 17 jaar, die het leven in de banale huiskring beu, op zekere dag besluit weg te gaan om zijn eigen leven te slijten. Losgeslagen in Parijs wordt hij stilaan wat wijzer, leert hij mensen kennen: studenten en rijkeluiskinderen , mensen uit kringen waarin hij een curisosum is, een wezen dat men zich toeëigent of elkaar betwist.
En als een tengere bloem in een vaas met troebel water bloeit de genegenheid van de 17-jarige voor een man van 26 die er, naar de auteur hem beschrijft, uitziet als een verlepte stokroos... Voor de beschrijving van die vewarrende onluikende gevoelens heeft Christiane Rochefort een toon gevonden die treft door zijn tederheid en alle rauwheden, waarmee de rest van het boek doorspekt is weggomt."
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.