Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Rochefort, Christiane - Jullie kunnen barsten; vert. (uit het Frans) door Elsa Veegens-Latorf. Vert. van: Printemps au parking. - 1969.

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Rochefort, Christiane
Titel: Jullie kunnen barsten; vert. (uit het Frans) door Elsa Veegens-Latorf. Vert. van: Printemps au parking. - 1969.
ISBN: 9022302768
Uitgever: Manteau (Grote Marnix Pocket; no. 59)
Bijzonderheid: 1971/1e dr./184 p./paperback
Prijs: € 6,00
Meer info Christiane Rochefort maakte ophef met haar eerste roman, waarvan een film werd gemaakt met Brigitte Bardot in de hoofdrol, die maandenlang op de Franse bestsellerlijst stond en zowel over dit debuut als over de die romans die hierop volgden schrijft 'Het Laatste Nieuws': "Hoofdkenmerk van al die romans is de directheid van de taal, de gedurfdheid van de beelden, en, onderhuids, een achter hoekige gebaren en schunnige woorden schuilende tederheid,
'Jullie kunnen barsten', de jongste roman van Christinane Rochefort komt die indruk nog versterken. Hoofdfiguur is een jongen van 17 jaar, die het leven in de banale huiskring beu, op zekere dag besluit weg te gaan om zijn eigen leven te slijten. Losgeslagen in Parijs wordt hij stilaan wat wijzer, leert hij mensen kennen: studenten en rijkeluiskinderen , mensen uit kringen waarin hij een curisosum is, een wezen dat men zich toeƫigent of elkaar betwist.
En als een tengere bloem in een vaas met troebel water bloeit de genegenheid van de 17-jarige voor een man van 26 die er, naar de auteur hem beschrijft, uitziet als een verlepte stokroos... Voor de beschrijving van die vewarrende onluikende gevoelens heeft Christiane Rochefort een toon gevonden die treft door zijn tederheid en alle rauwheden, waarmee de rest van het boek doorspekt is weggomt."
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.