Leeuwen, Freek van - De deur op een kier; levensherinneringen v

Schrijver:
Titel: De deur op een kier; levensherinneringen van Freek van Leeuwen; bewerking en nawoord Martin Mooij
ISBN: 9789062910847
Taal: Nederlands
Uitgever: BZZTOH
Bijzonderheden: 1981/1e dr./216 p./paperback/als nieuw
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Freek van Leeuwen, 'een stille in den lande', gaf in de vooroorlogse crisisjaren gestalte aan de Nederlandse proletarische poëzie en werd er de markantste vertegenwoordiger van. Hij was ook één van de sleutelfiguren in het arbeidersschrijverscollectief 'Links Richten'.
In deze herinneringen in opdracht van het Willem Kloos-Fonds geschreven, vertelt hij over zijn leven tussen armen en vluchtelingen, de verworpenen der aarde, waartoe hij zelf behoorde. Een levensverhaal over strijd en vernedering, akties en pogingen tot bezwering van het nationaal-socialisme.
Een geschiedenis van bekende en onbekende tijdgenoten, tegelijkertijd een boeiend zelfportret van een ten onrechte haast vergeten dichter. De kleine keuze uit zijn revolutionaire poëzie is bedoeld ter illustrering en verduidelijking van door Freek van Leeuwen beschreven situaties en verhoudingen.
Aan het boek werd en nawoord en bibliografie door Martin Mooy toegevoegd.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.