Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel GOED VERKEERD.


 

Leeuwen, Freek van - De deur op een kier; levensherinneringen van Freek van Leeuwen; bewerking en nawoord Martin Mooij

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Leeuwen, Freek van
Titel: De deur op een kier; levensherinneringen van Freek van Leeuwen; bewerking en nawoord Martin Mooij
ISBN: 9789062910847
Uitgever: BZZTOH
Bijzonderheid: 1981/1e dr./216 p./paperback/als nieuw
Prijs: € 5,00
Meer info Freek van Leeuwen, 'een stille in den lande', gaf in de vooroorlogse crisisjaren gestalte aan de Nederlandse proletarische poëzie en werd er de markantste vertegenwoordiger van. Hij was ook één van de sleutelfiguren in het arbeidersschrijverscollectief 'Links Richten'.
In deze herinneringen in opdracht van het Willem Kloos-Fonds geschreven, vertelt hij over zijn leven tussen armen en vluchtelingen, de verworpenen der aarde, waartoe hij zelf behoorde. Een levensverhaal over strijd en vernedering, akties en pogingen tot bezwering van het nationaal-socialisme.
Een geschiedenis van bekende en onbekende tijdgenoten, tegelijkertijd een boeiend zelfportret van een ten onrechte haast vergeten dichter. De kleine keuze uit zijn revolutionaire poëzie is bedoeld ter illustrering en verduidelijking van door Freek van Leeuwen beschreven situaties en verhoudingen.
Aan het boek werd en nawoord en bibliografie door Martin Mooy toegevoegd.
Boek bekijken

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.