BIESBOER, Peter e.a. - NICOLAES BERCHEM. IN HET LICHT VAN ITALI

Schrijver:
Titel: NICOLAES BERCHEM. IN HET LICHT VAN ITALIE. HAARLEM 1621/22 - 1683 AMSTERDAM.
Uitgever: , Gent/ Haarlem, Ludion/ Frans Hals Museum, 2006,
Bijzonderheden: Softcover onder kartonomslag met flappen, 230 x 280mm., 176pp., prachtige, zeer uitvoerige kleurillustratie, catalogus in z/w. ISBN 9055446378.
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Meester van het italianiserende landschap. Nicolaes Berchem was een Haarlemse schilder. Hij behoorde tot de italianisanten, een groep kunstenaars die, aangetrokken door Italie, Italiaans aandoende landschappen op doek zetten. Landschappen in warm zonlicht, met bergen, ruines, herders en vee. Die zogenoemde italianiserende landschappen waren bijzonder populair in Nederland in de 17e en 18e eeuw, en er werd veel geld voor neergeteld. Berchem schilderde zijn op Italie geinspireerde landschappen vanaf het midden van de 17e eeuw. Zijn topstukken behoren tot het beste wat de Nederlandse landschapskunst van die tijd heeft voortgebracht. Zijn werk omspant een periode van veertig jaar en kent een grote verscheidenheid aan thema's, een snelle opeenvolging van stijlfasen en een uitzonderlijke virtuositeit. Berchem was niet alleen een veelzijdig schilder van italianiserende landschappen, hij schilderde ook mediterrane havengezichten, allegorieen, religieuze en mythologische voorstellingen en genreschilderingen. Zijn productie was enorm: meer dan 800 schilderijen zijn aan hem toegeschreven. Daarnaast was hij ook een zeer productief en veelzijdig tekenaar en etser. Bij de tentoonstelling die het Frans Hals Museum in Haarlem, het Kunsthaus in Zurich en het Staatliches Museum Schwerin organiseren, brengt Ludion deze catalogus uit. Een prachtig boek, met alle afbeeldingen in kleur, dat een representatief beeld geeft van de verscheidenheid aan thema's en veranderingen van stijl in de schilderijen, tekeningen en prenten van Nicolaes Berchem. De tentoonstelling toont veertig schilderijen, dertig tekeningen en ongeveer dertig etsen. Boek is nieuw.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

BIESBOER, Peter e.a. - NICOLAES BERCHEM. IN HET LICHT VAN ITALIE. HAARLEM 1621/22 - 1683 AMSTERDAM.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.