Verkuyl, H.J. / e.a. - Transformationele taalkunde

Schrijver:
Titel: Transformationele taalkunde
ISBN: 9789027452559
Taal: Nederlands
Uitgever: Het Spectrum
Bijzonderheden: in redelijke staat, 2e druk 1974, 367 blz. Aulapocket 509 Het is bedoeld voor - en wordt gebruikt door - taalstudenten aan universiteiten en MO-opleidingen.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Dit boek geeft zonder voorkennis te veronderstellen de gelegenheid de transformationele taalkunde van vooral Noam Chomsky grondig te leren kennen. veel aandacht wordt besteed aan de methodologische herkomst van de moderne taalwetenschap. Ook gaan de auteurs op de mogelijkheden om m.b.v. taalkundige methoden nicht te krijgen in filosofische problematiek.
Recensie(s)
Dit boek geeft een uitstekende inleiding tot de huidige stand van zaken in de transformationeel-generatieve grammatika, alsmede tot de voor een goede interpretatie van de daarvoor onontbeerlijke wetenschapsfilosofische achtergronden. Het boek geeft tevens een zeer beknopt - en daardoor enigszins karikaturaal - overzicht van andere stromingen binnen de taalwetenschap. Uit dien hoofde kan men dit werk beschouwen als complementair t.o.v. de in dezelfde reeks verschenen "Beginselen van de Algemene Taalwetenschap van Dik en Kooy. Deze derde druk is ten opzichte van de vorige op een vijftigtal plaatsen aangepast. Daar de wijzigingen niet ingrijpend zijn - de paginering is geheel dezelfde gebleven - kan deze druk naast de vorige worden gebruikt. Het is bedoeld voor - en wordt gebruikt door - taalstudenten aan universiteiten en MO-opleidingen.

(NBD|Biblion recensie, Drs. J. Posthumus)
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Verkuyl, H.J. / e.a. - Transformationele taalkunde

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.