Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekenbinder.


 

Verkuyl, H.J. / e.a. - Transformationele taalkunde

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Verkuyl, H.J. / e.a. - Transformationele taalkunde
Schrijver: Verkuyl, H.J. / e.a.
Titel: Transformationele taalkunde
ISBN: 9789027452559
Uitgever: Het Spectrum
Bijzonderheid: in redelijke staat, 2e druk 1974, 367 blz. Aulapocket 509 Het is bedoeld voor - en wordt gebruikt door - taalstudenten aan universiteiten en MO-opleidingen.
Prijs: € 5,00
Meer info Samenvatting
Dit boek geeft zonder voorkennis te veronderstellen de gelegenheid de transformationele taalkunde van vooral Noam Chomsky grondig te leren kennen. veel aandacht wordt besteed aan de methodologische herkomst van de moderne taalwetenschap. Ook gaan de auteurs op de mogelijkheden om m.b.v. taalkundige methoden nicht te krijgen in filosofische problematiek.
Recensie(s)
Dit boek geeft een uitstekende inleiding tot de huidige stand van zaken in de transformationeel-generatieve grammatika, alsmede tot de voor een goede interpretatie van de daarvoor onontbeerlijke wetenschapsfilosofische achtergronden. Het boek geeft tevens een zeer beknopt - en daardoor enigszins karikaturaal - overzicht van andere stromingen binnen de taalwetenschap. Uit dien hoofde kan men dit werk beschouwen als complementair t.o.v. de in dezelfde reeks verschenen "Beginselen van de Algemene Taalwetenschap van Dik en Kooy. Deze derde druk is ten opzichte van de vorige op een vijftigtal plaatsen aangepast. Daar de wijzigingen niet ingrijpend zijn - de paginering is geheel dezelfde gebleven - kan deze druk naast de vorige worden gebruikt. Het is bedoeld voor - en wordt gebruikt door - taalstudenten aan universiteiten en MO-opleidingen.

(NBD|Biblion recensie, Drs. J. Posthumus)
Boek bekijken

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.