Cohen, Jaap - Het bewaren van de oorlog. De roerige beginjaren

Schrijver:
Titel: Het bewaren van de oorlog. De roerige beginjaren van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie 1945-1960.
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 2007, softcover, 180 pag, 15x21½cm,, NIEUW boek
Prijs: € 12,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Drie dagen na de Tweede Wereldoorlog maakte de Staatscourant de oprichting bekend van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie (RvO, later RIOD). De gezichtsbepalende figuur was de 'Geschiedschrijver des Rijks' Loe de Jong, die de dagelijkse leiding had. De Jong werd bijgestaan door andere kleurrijke medewerkers die later historici van naam zouden worden, zoals Dolf Cohen en Ben Sijes.

Het voornaamste doel van het instituut was het heroïsche verzet te beschrijven van het collectieve Nederland tijdens de bezetting. De eerste jaren werd hier inderdaad de hand aan gehouden. In de jaren vijftig verschenen echter studies waaruit bleek dat het met dat collectieve verzet zo'n vaart niet liep, en dit leidde uiteindelijk tot een koerswijziging van het RvO.

Aan deze en andere aspecten van het jonge instituut besteedt de historicus Jaap Cohen aandacht, zoals de vraag of het RvO onafhankelijk van de overheid moest werken, en natuurlijk waarom juist De Jong het 'Hoofdwerk' over Nederland in de Tweede Wereldoorlog zou gaan schrijven.
Verder lezen

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cohen, Jaap - Het bewaren van de oorlog. De roerige beginjaren van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie 1945-1960.

Vanwege structureel onderhoud kunt u geen bestellingen plaatsen tussen 3:00 en 3:20 (GMT +1).
Onze excuses voor het ongemak.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Verkenner
  • Na uw bestelling ontvangen u en Verkenner een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Verkenner vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Verkenner kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.