vroomkoning, Victor - Bij verstek. gedichten.

Schrijver:
Titel: Bij verstek. gedichten.
ISBN: 9789029551786
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido, Amsterdam
Bijzonderheden: 2002; 73 pag.; paperback met flappen.
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Victor Vroomkoning is een dichter die het naakte bestaan tot onderwerp van zijn poëzie gekozen heeft – een poëzie die staat op de fundamenten liefde en dood. Dat was zo in zijn vorige bundel Ijsbeerbestaan, en dat is niet anders in Bij verstek.
Nog maar eens gaat het om ouders, om het aftakelen van ouders. Zo telt de bundel een adembenemende cyclus van vijftien gedichten over de gestorven moeder. Sterker nog: in veertien ervan neemt zij zelf krachtdadig en toch o zo postuum het woord.
En nog maar eens nemen gedichten over de (erotische) liefde een prominente plaats in, al hoeft het geen betoog dat niet alles rozengeur en maneschijn is wat hier wordt geroepen: “Zeg nu eens iets wat me weer raakt, /me weer in vuur en vlam zet,/ bijvoorbeeld: ik ga bij je weg.”
Tussen die twee – dood en liefde – beent de dichter op en neer, nu eens in gemeenschap dan weer zich oefenend in het ‘moederzielalleenzijn’.
Victor Vroomkoning (1938) debuteerde in 1981 als dichter en ontving in 1983 de Pablo Neruda-prijs. Lippendienst, zijn eerste bundel bij De Arbeiderspers, publiceerde hij onder het heteroniem Stella Napels.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.