Beigbeder Frederic - Keiharde Afrekening met de reclamewereld

Schrijver:
Titel: Keiharde Afrekening met de reclamewereld
Taal: Nederlands
Uitgever: De Geus
Bijzonderheden: Paperback In goede staat
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Octave Parango is copywriter bij 's werelds grootste reclamebureau. Hij is heer en meester over ons: hij beslist vandaag wat wij morgen wensen. Octave leeft er goed van: geld, vrouwen, mooie auto's en cocaïne houden hem in het gareel. Maar op een dag slaan de stoppen door. Hij besluit een alles onthullend boek te schrijven over de 'zeden' in de reclame. Dit boek zal hem bevrijden uit de gevangenis die ADVERTISING AGE heet.
'Een krankzinnige odyssee over de planeet van de 'nieuwe wereldheersers': de reclamemakers. - Le Monde
'Vanaf het moment dat de lezer de roman induikt, wordt hij meegesleurd in een realistische hel, een soort reis in het nachtmerrieachtig universum van de reclame. - Stratégies
'Leest als een remix van Easton Ellis' American Psycho en Houellebecqs De wereld als markt en strijd. - Süddeutsche Zeitung
Frédéric Beigbeder (Frankrijk, 1965) werkte tien jaar als copywriter bij internationale reclamebureaus in Parijs. Nog voor het verschijnen van zijn onthullende anti-reclameroman 99 francs kreeg zijn werkgever lucht van het boek en werd Beigbeder op staande voet ontslagen. 99 francs stormde vervolgens de bestsellerlijsten binnen en leidde tot hevige discussies over de invloed van reclame op ons dagelijks leven. Inmiddels is de roman ook in Duitsland een groot succes.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
'Ik heet Octaaf en kleed mij bij APC. Ik zit in de reclame: ja zeker, ik vervuil de omgeving. Ik ben die vent die u knollen voor citroenen verkoopt. Die u laat dromen van dingen die u nooit zult hebben. Een altijd blauwe hemel, nooit lelijke meiden, volmaakt geluk, bijgewerkt in Photoshop.' Copywriter Octaaf Parango, doorgedraaid door een overmaat aan geld, seks, cocaine en reclame, ziet het niet meer zitten. Hij walgt van zijn leven en van het reclamewereldje, dat hij meedogenloos en met veel cynische humor beschrijft. De Franse auteur (1965) die zelf jarenlang werkte voor reclamebureaus maakt veel opgang met deze onthullende autobiografische roman, waarvan er vlak na het verschijnen in Frankrijk al 200.000 exemplaren waren verkocht. Al meer dan twintig landen kochten de rechten. '99 francs' verschijnt in Nederland in drie verschillende edities waarbij de prijs tegelijkertijd de titel is: 'Euro 6,99' (pocket*), 'Euro 14,99' (paperback) en 'Euro 24,99' (gebonden uitgave**). 'Vandaag de dag is alles te koop, vandaar de prijs als titel' verklaarde Beigbeder in 'Vrij Nederland'. Na 'No Logo' van Naomi Klein is er nu dus ook een Frans protest tegen de merkenmaffia en vercommercialisering van de wereld. Voor wie het Frans machtig is: www.frederic-vignale.com/beigbeder. Kleine druk.

(Biblion recensie, Redactie)
Lees meer
Verder lezen

Ab antiquarimaat

Ab antiquarimaat uit Amersfoort, Nederlands

DEZE WEEK IS HET BOEKENWEEK !!
TIJDENS DE BOEKENWEEK 20%korting.OP ALLE BOEKEN!!!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.