De Ren L - Zilver in Antwerpen. Silver in Antwerp. zilversmede

Schrijver:
Titel: Zilver in Antwerpen. Silver in Antwerp. zilversmeden en -handelaars uit de Lage Landen
Uitgever: , Peeters, 2011
Bijzonderheden: softcover XX-178 pp. ill. nieuwstaat text in Dutch. ISBN 9789042926158.
Prijs: € 37,50
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
In Zilver in Antwerpen. De handel, het ambacht en de klant belichten acht bijdragen de edelsmeedkunst telkens vanuit een ander perspectief. Waar kwam het zilver vandaan en welke zilversmeden en -handelaars uit de Lage Landen waren actief op het Iberische Schiereiland en in de Nieuwe Wereld? Welke munten werden er geslagen in de Antwerpse Munt en hoe werd zilver ook in textiel gebruikt? Waar was het ambachtshuis van de Antwerpse edelsmeden, hoe was het ingericht en wat rest er nog van? Welk zilverwerk hadden de Antwerpse burgers en welke schilders en beeldhouwers werkten samen met de Antwerpse edelsmeden? Waarom had de medische vakliteratuur zoveel aandacht voor de zilveren kaakprothese die Jan Pieter Antoon Verschuylen voor een Franse kanonnier maakte, die in 1832 in Antwerpen bij een bomexplosie verminkt werd? Dat er na de onafhankelijkheid van Belgie weer een grens was tussen beide landen vormde voor deze edelsmid, die heel wat kerkzilver naar Nederland exporteerde, geen probleem. Aan een klant die bij hem een gouden monstrans voor Amsterdam bestelde schreef hij: ?Mijn advies is altoos voor de minste koste van ze te laeten smockelen?.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

De Ren L - Zilver in Antwerpen.  Silver in Antwerp. zilversmeden en -handelaars uit de Lage Landen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.